Seyyıdü`L-İstığfar Duası |
10-11-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Seyyıdü`L-İstığfar DuasıSeyyıdü`l-ıstığfar duası Hakkında Seyyıdü`l-ıstığfar duası SEYYIDÜ`L-ISTIĞFAR DUASI Bu dua konusunda şöyle bir hadis nakledilir Resulullah (sa) buyurdu ki; "Istiğfar dualarının en değerli ve en üstünü şöyle demendir: "Allâhümme ente Rabbî, Lâ Ilâhe Illâ ente halaktenî ve ene abdüke ve ene alâ ahdike ve va`dike me`steta`tü, eûzü bike min şerri mâ sana`tü, ebûü leke bi ni`metike aleyye ve ebûü bi zenbî fe`gfirlî fe innehû lâ yeğfiru`z-l; zünûbe illâ ente" Anlamı:"Allah`ım! Sen benim Rabbımsın! Senden başka hiçbir ilâh yoktur Beni sen yarattın Ben senin kulunum; gücüm yettiği kadarıyla senin akdin ve va`din üzere bulunuyorum Yaptığım fenalıkların şerrinden sana sığınırım Üzerimde olan nimetlerini itiraf ederim, günahımı da itiraf ederim Beni bağışla; çünkü senden başka hiçbir kimse günahları mağfiret edemez" Hz Muhammed (sas) daha sonra şunları ekledi: "Kim bunları inanarak sabahleyin söyler de akşam olmadan ölürse, o kişi Cennet ehlindendir Yine kim bunları inanarak geceleyin söyler de sabaha ulaşamadan vefat ederse Cennet ehlindendir" (Buhârî, Deavât, 2) İslam Fıkhı Ansiklopedisi |
|