Yeni Elbise Giyen Kimsenin Dua Etmesi |
10-11-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Yeni Elbise Giyen Kimsenin Dua EtmesiYeni Elbise Giyen Kimsenin Dua Etmesi Hakkında Yeni Elbise Giyen Kimsenin Dua Etmesi Yeni Elbise Giyen Kimsenin Dua Etmesi (13) Ebu Said el-Hudri (Radiyallahu Anh) şöyle dedi: “Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) bir elbiseyi yenilediği zaman, ister gömlek olsun ister sarık olsun onu ismi ile adlandırır sonra da: ‘Allahumme Leke’l-Hamd, Ente Kesevtenîhi Eseluke Min Hayrihi Ve Hayrı Ma Sunia Lehu Ve Eûzu Bike Min Şerrihi Ve Şerri Ma Sunia Lehu’ der dua ederdi Ravi Ebu Nadre dedi ki: −Nebi (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)’in sahabeleri, onlardan biri yeni elbise giyindiğinde ona: −Bunu eskitirsin, Allahu Teâlâ onun yerine başkasını verir deniliyordu” Duanın Manası: “Ey Allah’ım! Hamd Sanadır, bu elbiseyi bana Sen giydirdin, bu elbisenin hayrını ve kullanılacağı şeyin hayrını Senden ister ve bunun şerrinden ve kullanılacağı şeyin şerrinden Sana sığınırım demektir” Ebu Davud (4020) (14) Enes bin Malik (Radiyallahu Anh) şöyle dedi: “Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem): ‘Herkim bir yemek yer sonra: “El-Hamdu Lillahillezi, Etamanî Hazettaâme Ve Rezakanîhi Min Gayri Havlin Minni ve La Kuvveh” derse onun geçmiş günahları bağışlanır’ buyurdu Yine Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem): ‘Herkim de bir elbise giyer ve: “El-Hamdu Lillahillezi, Kesânî Hazessevbe Ve Rezakanîhi Min Gayri Havlin Minni ve La Kuvveh” derse onun da geçmiş günahları bağışlanır’ buyurdu” Birinci Duanın Manası: “Bu yemeği bana yediren ve onu bana, benden bir güç ve kuvvet olmaksızın rızk olarak veren Zata hamd olsun” İkinci Duanın Manası: “Bu elbiseyi bana giydiren ve onu bana, benden bir güç ve kuvvet olmaksızın rızk olarak veren Zata hamd olsun” demektir Ebu Davud (4023) |
|