![]() |
Yeni Elbise Giyen Kimsenin Dua Etmesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yeni Elbise Giyen Kimsenin Dua EtmesiYeni Elbise Giyen Kimsenin Dua Etmesi Hakkında Yeni Elbise Giyen Kimsenin Dua Etmesi Yeni Elbise Giyen Kimsenin Dua Etmesi (13) Ebu Said el-Hudri (Radiyallahu Anh) şöyle dedi: “Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) bir elbiseyi yenilediği zaman, ister gömlek olsun ister sarık olsun onu ismi ile adlandırır sonra da: ‘Allahumme Leke’l-Hamd, Ente Kesevtenîhi Eseluke Min Hayrihi Ve Hayrı Ma Sunia Lehu Ve Eûzu Bike Min Şerrihi Ve Şerri Ma Sunia Lehu’ der dua ederdi ![]() Ravi Ebu Nadre dedi ki: −Nebi (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)’in sahabeleri, onlardan biri yeni elbise giyindiğinde ona: −Bunu eskitirsin, Allahu Teâlâ onun yerine başkasını verir deniliyordu ![]() Duanın Manası: “Ey Allah’ım! Hamd Sanadır, bu elbiseyi bana Sen giydirdin, bu elbisenin hayrını ve kullanılacağı şeyin hayrını Senden ister ve bunun şerrinden ve kullanılacağı şeyin şerrinden Sana sığınırım demektir ![]() Ebu Davud (4020) (14) Enes bin Malik (Radiyallahu Anh) şöyle dedi: “Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem): ‘Herkim bir yemek yer sonra: “El-Hamdu Lillahillezi, Etamanî Hazettaâme Ve Rezakanîhi Min Gayri Havlin Minni ve La Kuvveh” derse onun geçmiş günahları bağışlanır’ buyurdu ![]() Yine Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem): ‘Herkim de bir elbise giyer ve: “El-Hamdu Lillahillezi, Kesânî Hazessevbe Ve Rezakanîhi Min Gayri Havlin Minni ve La Kuvveh” derse onun da geçmiş günahları bağışlanır’ buyurdu ![]() Birinci Duanın Manası: “Bu yemeği bana yediren ve onu bana, benden bir güç ve kuvvet olmaksızın rızk olarak veren Zata hamd olsun ![]() İkinci Duanın Manası: “Bu elbiseyi bana giydiren ve onu bana, benden bir güç ve kuvvet olmaksızın rızk olarak veren Zata hamd olsun” demektir ![]() Ebu Davud (4023) |
![]() |
![]() |
|