![]() |
Kişinin Sadece Allah’Tan İstemesi, Sadece Allah’A Sığınıp O’Ndan Yardım Dilemesi Gerekir |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kişinin Sadece Allah’Tan İstemesi, Sadece Allah’A Sığınıp O’Ndan Yardım Dilemesi GerekirKişinin Sadece Allah’tan İstemesi, Sadece Allah’a Sığınıp O’ndan Yardım Dilemesi Gerekir Hakkında Kişinin Sadece Allah’tan İstemesi, Sadece Allah’a Sığınıp O’ndan Yardım Dilemesi Gerekir Kişinin Sadece Allah’tan İstemesi, Sadece Allah’a Sığınıp O’ndan Yardım Dilemesi Gerekir Kişinin Allah’ın gayrından bir şey istemesi veya Allah’tan başka birine dua etmesi caiz değildir ![]() ![]() “…Allah ile beraber hiç kimseye dua etme ![]() Cin 18 Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem), İbni Abbas (Radiyallahu Anhuma)’ya şöyle buyurdu: “Bir şey istediğin vakit Allah’tan iste, yardım dilediğin vakit de yine Allah’tan dile ![]() Tirmizi 2635 Bu ayet ve hadiste anlatılan, tevhid ise amelî tevhiddir, yani Ulûhiyet tevhididir ![]() Ulûhiyet: Allah’ın gerçek ilah olduğuna, Ondan gayrı gerçek ilah olmadığına kesin itikat etmek ve ibadetlerle O’nu birlemektir ![]() |
![]() |
![]() |
|