|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
duanın, düşmek, edileceğinde, kabul, ümitsizliğe |
![]() |
Duanın Kabul Edileceğinde Ümitsizliğe Düşmek |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Duanın Kabul Edileceğinde Ümitsizliğe DüşmekDuanın Kabul Edileceğinde Ümitsizliğe Düşmek Hakkında Duanın Kabul Edileceğinde Ümitsizliğe Düşmek Duanın Kabul Edileceğinde Ümitsizliğe Düşmek İnsanlardan çoğu, çaresi yok ve şifasız zannedilen kötü bir hastalığa yakalansa, Allah’tan ümidini keser ![]() ![]() Herhalde şeytan, bu durumdaki kimselerin kalbine dua etmeme ve duanın tedavi için faydası olmayacağı vesvesesini atmaktadır ![]() ![]() Bu hastalığın tehlikeli olduğunu ve genelde ölümle sonuçlandığını, dolayısıyla duanın kendisine fayda vermeyeceğini sanır ![]() ![]() ![]() Bu Allah’a karşı bir ümitsizlik, O’nun veçhinin celaline ve sultasının azametine yakışmaz bir gaflettir ![]() ![]() Kısırlık veya çocuğun gecikmesi ile imtihan olunan kimselerden bazıları da böyledir ![]() ![]() Bu husustaki gerekçeleri, bunun kendilerine yazılmış bir kader olduğu ve bu iş için duaya gerek yoktur; onun peşine düşmenin hiçbir faydası bulunmamaktadır ![]() ![]() ![]() ![]() Müslüman bir kimseye böyle bir söz yakışmaz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “Rabbim, bana katından temiz bir zürriyet bağışla, sen duaları işitensin ![]() Âl-i İmran 38 Allah-u Teâlâ da ona icâbet etmişti ![]() ![]() Çocuklarının ıslahından ümit keserek onların lehine, düzelmeleri için onlara duayı terk eden bazı anne ve babaların durumu da aynıdır ![]() “Ben çocuğumun ıslah olmasından ümidimi kestim ve onun için dua etmekten de vazgeçtim ![]() ![]() Subhanallah! Allah’ın rahmetinden ümit mi kesiyorsun? Sen bilmiyor musun ki, babanın oğlu için yaptığı dua kabul edilir ve hayırlı dua bir zaman sonra da olsa o kimseye ulaşır ![]() |
![]() |
![]() |
|