![]() |
Cennette Eşler Yine Beraber Mi Olacak ? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Cennette Eşler Yine Beraber Mi Olacak ?Cennette Eşler Yine Beraber Mi Olacak ? Hakkında Cennette Eşler Yine Beraber Mi Olacak ? ![]() Birbirini Allah için seven iman ehlinin aile fertlerinin Cennette birlikte olacakları konusunda çok sayıda âyet ve hadis vardır ![]() “Onlar Adn Cennetine girerler ![]() ![]() 1, “Siz ve eşleriniz Cennete girin! Orada ağırlanıp sevindirileceksiniz ![]() 2, “İman edenleri ve onlara iman ile tabi olan nesillerini Cennette birbirine kavuşturacağız ![]() Peygamber Efendimiz (asm): “Kişi sevdiğiyle beraberdir buyurarak veciz şekilde söz konusu âyetleri açıklıyor ![]() ![]() ![]() Öyleyse denebilir ve denmeli ki: İmanlı ve birbirini Allah için seven karı koca daha şimdiden birbirine Cennet dostu olarak bakabilirler ![]() ![]() Cennette ayrılık yoktur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Resulullah Efendimiz’in (asm) pak zevcesi Ümmü Seleme validemiz (ra) anlatıyor: “Ya Resulallah! Allah’ın, ‘İri gözlü hurilerdir âyetini anlatır mısın, dedim ![]() “Onlar beyaz tenli, iri gözlü, karakuşun kanatları gibi sürmelidir” buyurdu ![]() “Ya Resulallah! Allah’ın, ‘Sanki o kadınlar birer yakut ve mercandır! âyetini açıklar mısın?” dedim ![]() “Onlar el değmemiş sedefteki inci gibi güzeldirler” buyurdu ![]() “Ya Resulallah! Allah’ın, ‘O Cennetlerde iyi ahlâklı güzel kadınlar vardır âyetini açıkla” dedim ![]() “Onlar çok güzel huylu ve güzel yüzlüdürler” buyurdu ![]() “Ya Resulallah! Allah’ın ‘Onlar toz konmamış yumurta gibidirler âyetini anlat” dedim ![]() “Onlar yumurtanın zarı gibi beyaz ve naziktirler” buyurdu ![]() “Ya Resulallah! Allah’ın, ‘Kocalarına sevimli ve birbirlerinin akranlarıdır’10 âyetini anlat” dedim ![]() “Onlar dünyada ihtiyar, gözleri çapaklı, saçları ağarmış ve zayıf olarak ölmüşken, Allah onları Cennette bakire, kocalarına sevimli, âşık ve birbirlerinin akranı kılacak” buyurdu ![]() “Ya Resulallah! Dünya kadınları mı üstündür, yoksa iri gözlü huriler mi?” dedim ![]() “Elbisenin yüzü astarından kıymetli olduğu gibi, dünya kadınları da hurilerden üstündürler” buyurdu ![]() “Neden Ya Resulallah?” dedim ![]() “Namazları, oruçları ve takvaları sebebiyle Allah onların yüzlerini nurlandırır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “Ya Resulallah! Bizim kadınlarımızdan dünyada iki, üç ve dört kocaya varanlar var ![]() ![]() “Ümmü Seleme! O kadın evlendiği erkeklerden huyu en güzel olanı seçerek: ‘Onu bana eş kıl!’ diyecek ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|