Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular > Sorularla İslamiyet

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
beğenmek

Kendini Beğenmek

Eski 10-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kendini Beğenmek

Kendini Beğenmek
Hakkında Kendini Beğenmek

Sual: Bir müslümanin, kendini cennetlik gibi, günahkârlari da cehennemlik gibi görmesi dogru mudur?
CEVAP
Günahkârlari begenmemelidir fakat kendini günahkârlardan üstün de görmemelidir Kendini cennetlik, günahkâri cehennemlik bilmemelidir Hatta kâfir için bile böyle düsünmemelidir Kâfir, bir Kelime-i sehadet getirerek cennetlik, bir söz söyliyerek cehennemlik olabilir
Israilogullarindan bir eskiya, kirk yil günah isler Bir gün Hz Isayi havarilerden biri ile giderken görür Yaptigi eskiyaliga pisman olur "Ben bunlara katilayim" diyerek peslerine takilir Havarinin yanina yaklasir, "Benim gibi bir eskiyanin böyle bir zatin yaninda gitmesi uygun olur mu?" diye düsünür Havari de, "Bu yol kesici nereden çikti? Benimle nasil gelir?" diyerek ondan uzaklasip Isa aleyhisselama yaklasir ALLAH ü teâlâ Hz Isa'ya vahyeder ki: "Ikisine de söyle! Ikisinin de geçmislerini mahvettim Yeniden amele baslasinlar Kendini begendigi için havarinin ibâdetini mahvettim Kendini asagi gördügü için de eskiyanin günahlarini affettim"
HzIsa, durumu her ikisine de bildirir ve eskiyayi havarileri arasina alir (I Gazalî)

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com