|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
abdestli, derslerinde, kur’an, okullardaki, olmak, zorunda, öğrenciler |
![]() |
Okullardaki Kur’An Derslerinde Öğrenciler Abdestli Olmak Zorunda Mı? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Okullardaki Kur’An Derslerinde Öğrenciler Abdestli Olmak Zorunda Mı?Okullardaki Kur’an derslerinde öğrenciler abdestli olmak zorunda mı? Hakkında Okullardaki Kur’an derslerinde öğrenciler abdestli olmak zorunda mı? Okullardaki Kur’an derslerinde öğrenciler abdestli olmak zorunda mı? Kur’an-ı Kerim okumak, dinlemek veya ona dokunmak için abdest almaya gerek yoktur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sadece Kur’an’a değil, öğrencilere dağıtılması planlanan ve Kur’an ayetleri yüklenecek olan tablet, notebook, USB vb ![]() ![]() ![]() 2 ![]() ![]() ![]() 3 ![]() ![]() ![]() ![]() Kur’an okunacağı zaman ne yapılması gerektiği ile alakalı olarak Allah Teala şöyle buyurmuştur: “Kur’an okuyacağın zaman kovulmuş şeytandan Allah’a sığın ![]() Ayet mealinden de görüleceği gibi Kur’an okunacağı zaman şeytandan Allah’a sığınmaktan başka herhangi bir emir bulunmamaktadır ![]() Abdullah İbn Abbâs’tan rivâyete göre, bir defasında Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem, tuvaletten çıktıktan sonra kendisine yemek hazırlanmıştı ![]() ![]() “Ben ancak namaza kalktığım zaman abdest almakla emrolundum ![]() Peygamberimiz, “Ben ancak namaza kalktığım zaman abdest almakla emrolundum” sözüyle, “Müminler! Namaza kalktığınız zaman yüzlerinizi ve dirseklerinize kadar ellerinizi yıkayın ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|