![]() |
Harika Sualler Ve Muhteşem Cevaplar |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Harika Sualler Ve Muhteşem CevaplarHarika Sualler ve Muhteşem Cevaplar Hakkında Harika Sualler ve Muhteşem Cevaplar HARIKA SUALLER ve MUHTESEM CEVAPLAR! Ey Allah’in Peygamberi! Size dünya ve ahiretle alakali soracak sorularim var ![]() ![]() ![]() Misir’a Ebu Hâmid el-Misrî’den ilim tahsil etmek için yola çiktim ![]() ![]() ![]() ![]() Söyle ki: Bir adam Nebi (sallallahu aleyhi ve sellem)’ye gelerek, “Size dünya ve ahiretle alakali soracak sorularim var ![]() ![]() ![]() ![]() Ey Allah’in Peygamberi! Ben insanlarin en alimi, en bilgilisi olmak istiyorum ![]() Allah’tan çok korkup takva dairesi içine girersen insanlarin en alimi olursun ![]() Insanlarin en zengini olmak istiyorum ![]() Kanaatkâr olursan insanlarin en zengini olursun ![]() Insanlarin en hayirlisi olmak istiyorum ![]() Insanlarin en hayirlisi, faydali olandir ![]() ![]() Insanlarin en adaletlisi olmak istiyorum ![]() Kendin için istedigini insanlar için de istersen insanlarin en adili olursun ![]() Insanlar içinde Allah’a en yakin, O’nun en has kullarindan olmak istiyorum ![]() Allah’i çok zikredip anar ve hatirlarsan o zaman Allah’in en has kulu olursun ![]() Muhsinlerden, iyilik edenlerden olmak istiyorum ![]() Allah’a, O’nu görüyor gibi ibadet et, her ne kadar sen O’nu görmesen de O seni görüyor ![]() Imanimi kemale erdirmek istiyorum ![]() Güzel ahlakli olursan imanin kemale erer ![]() Allah’in emirlerine itaat eden itaatkâr kullarindan olmak istiyorum ![]() Allah’in farzlarini yerine getir, itaat edenlerden olursun ![]() Allah’a günahlarimdan arinmis, tertemiz olarak gitmek istiyorum ![]() Cünüp oldugunda tertemiz olacak sekilde gusül abdesti al, kiyamet günü üzerinde hiçbir günah olmaksizin Allah’a kavusursun ![]() Kiyamet günü nur içinde hasrolmak istiyorum ![]() Hiç kimseye zulmetme, kiyamet günü nur içinde hasrolursun ![]() Rabb’imin bana merhamet etmesini istiyorum ![]() Önce kendine ve insanlara merhamet et ki; Allah da sana merhamet etsin ![]() Günahlarimin azalmasini istiyorum ![]() Istigfar ederek günahlarinin bagislanmasi için Allah’a yalvarirsan günahlarin azalir ![]() Insanlarin en kerimi olmak istiyorum ![]() Allah’a kullarini sikayet etmezsen insanlarin kerimi olursun ![]() Rizkimin bol olmasini istiyorum ![]() Temizlige devam edersen rizkin bol olur ![]() Allah ve Rasulü tarafindan sevilmek istiyorum ![]() O zaman Allah ve Rasulü’nün sevdiklerini sev, sevmediklerini de sevme ![]() Allah’in bana kizmasindan kendimi korumak istiyorum ![]() Kimseye kizmazsan Allah’in gazabindan ve kizmasindan kurtulursun ![]() Duamin kabul edilmesini istiyorum ![]() Haramlardan sakinirsan dualarin kabul olur ![]() Allah’in beni baskalarinin yaninda rezil etmemesini istiyorum ![]() Namusunu koruyup iffetli ol ki; insanlar yaninda rezil olmayasin ![]() Allah’in ayiplarimi, kusurlarimi örtmesini istiyorum ![]() Kardeslerinin ayiplarini örtersen Allah da senin ayiplarini örter ![]() Benim günahlarimi ne siler? Gözyaslarin, hudûun (saygiyla Allah’a kullugun) ve hastaliklar ![]() Allah yaninda hangi iyilik daha faziletlidir? Güzel ahlak, tevazu, belalara sabir ve kazaya riza ![]() Allah yaninda en büyük günah hangisidir? Kötü ahlak ve Allah’in emirlerine karsi gösterilen cimrilik ![]() Rahman Allah’in gadabini ne dindirir? Gizliden gizliye sadaka vermek ve sila-i rahim (akrabalari ziyaret ve görüp gözetmek) ![]() Cehennem atesini ne söndürür? Oruç ![]() |
![]() |
![]() |
|