![]() |
Şeytan Nedir, Kimlere Gelir Ve Neler Telkin Eder? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Şeytan Nedir, Kimlere Gelir Ve Neler Telkin Eder?Şeytan nedir, kimlere gelir ve neler telkin eder? Hakkında Şeytan nedir, kimlere gelir ve neler telkin eder? Şeytan nedir, kimlere gelir ve neler telkin eder? Şeytan gizli, kötü bir kuvvet, kötü bir ruh anlamına gelmektedir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Fakat şeytanları ile yalnız kaldıkları zaman : “Biz, sizinle beraberiz, biz sadece onlarla alay ediyoruz” derler”(2:14) ve “Böylece biz, her peygambere insan ve cin şeytanlarını düşman kıldık ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Şeytan daha çok, kendini kusursuz kabul edip her yaptığını güzel görenlere (Enfal, 8:48); inkarcılara ve münafıklara yani inanmadığı halde inanmış gibi görünenlere, dindarlarla alay edenlere (59:16; 2:24); haram yiyenlere(Bakara, 2:168); yaptığı yanlış işlerde şeytandan yardım bekleyenlere ve ondan medet umanlara (8:48); şeytandan Allah’a sığınmayanlara; kahinlere, falcılara, medyumlara (Hicr, 15/17-18); günaha girme de cesur davrananlara, yalan ve iftiraya düşkün olanlara iner veya gelir ![]() Yine Güneşe, aya, yıldızlara ve bilumum tabiat kuvvetlerine tapanlara (Neml, 27:74 ![]() ![]() ![]() Onları gece gündüz içlerinde bulundukları sapıklık içinde kalmaya ikna eder, gaflet verir, dönmelerini engeller ve ölünceye kadar peşlerini bırakmaz ![]() “(Hesapları görülüp) iş bitirilince, şeytan diyecek ki: ‘Şüphesiz Allah size gerçek olanı vaat etti, ben de size vaatte bulundum ama, size yalancı çıktım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Arif Arslan |
![]() |
![]() |
|