![]() |
Abdest Almanın Sırası Sünnet Midir? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Abdest Almanın Sırası Sünnet Midir?Abdest almanın sırası sünnet midir? Hakkında Abdest almanın sırası sünnet midir? Abdest almanın sırası sünnet midir? Evet, abdest alırken sıralama sünnettir ![]() 1) Abdestsiz Namazın Kabul Olmadığı! (115) Allah-u Teâlâ şöyle buyuruyor: “Ey iman edenler! Namaza dur(mak iste)diğiniz zaman yüzlerinizi, dirseklere kadar ellerinizi yıkayın, başlarınızı meshedin ve ayaklarınızı da topuklara kadar (yıkayın) ![]() ![]() ![]() Maide 6 (116) Ebu Hureyre (Radiyallahu Anh) şöyle dedi: “Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem): ‘Hades yapan kimsenin namazı abdest alıncaya kadar kabul olunmaz!’ buyurdu ![]() Buhari 288, Müslim 225/2, Ebu Avane 1/235, Ebu Davud 60, Tirmizi 76, Begavi 156 (117) Mus’ab bin Sa’d şöyle dedi: “Abdullah ibni Ömer (Radiyallahu Anhuma) ziyaret etmek için hasta olan İbni Amir’in yanına girdi ![]() İbni Amir: −Ey Abdullah ibni Ömer, benim için Allah’a dua etmeyecek misin? dedi ![]() Abdullah ibni Ömer (Radiyallahu Anhuma): −Ben Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)’den şöyle işittim: ‘Taharetsiz hiçbir namaz, hıyanetle elde edilmiş maldan da sadaka kabul olunmaz!’ buyuruyordu dedi ![]() Müslim 224, Ebu Avane 1/234, Tirmizi 1, İbni Mace 272, İbnu’l-Carud 65, İbni Huzeyme 8, Tayalisi 1874, Ebu Nuaym Hilye 7/176, Beyhaki 1/42 (118) Süleyman bin Burde babasından rivayet ederek şöyle dedi: “Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) her namazın yanı sıra abdest alıyordu ![]() ![]() Ömer (Radiyallahu Anh): −Ya Rasulallah! Sen bu gün yapmadığın bir şeyi yaptın dedi ![]() Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem): ‘Bunu kasten yaptım ya Ömer!’ dedi ![]() Müslim 277/86, Ebu Davud 172, Nesei 133, İbni Mace 510, Darimi 1/169, Beyhaki 1/162 |
![]() |
![]() |
|