Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular > Sorularla İslamiyet

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
gösterdigi, insanlar, sapkınlıklarını, seytanın, süslü

Seytanın, Sapkınlıklarını Süslü Gösterdigi İnsanlar

Eski 10-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Seytanın, Sapkınlıklarını Süslü Gösterdigi İnsanlar

Seytanın, Sapkınlıklarını Süslü Gösterdigi Insanlar
Hakkında Seytanın, Sapkınlıklarını Süslü Gösterdigi Insanlar

Seytanin, Sapkinliklarini Süslü Gösterdigi Insanlar
Inkarcilar ve müsrikler hak din yerine tercih ettikleri batil dine tutkuyla baglanirlar Hangi ideoloji veya fikir olursa olsun, bu batil dinlere inananlar aslinda seytanin kendilerine süsleyip çekici gibi gösterdigi cehennem yoluna tabi olurlar
Seytanin süsleyiciligi inkarcilar için o kadar etkilidir ki, bu süse kananlar dogru yolda olduklarini zannederek sapikliga tutkuyla baglanirlar Kuran'da seytanin süsleyip çekici kildigi bir dinin, Hz Süleyman devrindeki insanlari nasil etkisi altina aldigi söyle bildirilir:
"Onu ve kavmini, Allah'i birakip da günese secde etmektelerken buldum, seytan onlara yaptiklarini süslemistir, böylece onlari (dogru) yoldan alikoymustur; bundan dolayi onlar hidayet bulmuyorlar" (Neml Suresi, 24)
Ayette, günese tapan bir topluluktan sözedilmekte ve seytanin bu sapkinligi o insanlara süslü gösterdigi bildirilmektedir Bugün insanlar günese tapmasalar da, bir kisi veya ideolojiye körü körüne baglanip bu sistemin sözde dogrularinin takipçisi olurlar Hz Süleyman zamaninda günese tapanlar ile, bugün Islam'i terk edip insanlar tarafindan belirlenmis ideolojilerin takipçisi olanlar arasindaki benzerlik, her iki grubun da içinde bulunduklari durumun kendilerine seytan tarafindan süslü gösterilmis olmasidir

Allah Hakkinda Bilgisizce Tartisanlar
Cahiliye toplumunun önde gelenlerinin sik sik kullandiklari bir yöntem vardir Bu insanlar, hem kendilerini temize çikarmak ve içinde bulunduklari sapkin durumu mesru göstermek, hem de kendilerine taraftar toplamak amaciyla din hakkinda olmadik yorumlar ve açiklamalar yaparlar Kendilerini aydin olarak nitelendiren bir grup önde gelen, bu taktige sik sik basvurur
Ortak özellikleri kendilerini halktan üstün görmeleridir Kendilerini o kadar begenirler ki Allah tarafindan cezalandirilacaklarini bir türlü kabullenmezler Allah'in dininden hem kaçar, hem de baskalarini alikoyarlar (En'am Suresi, 26) Dindar insanlari cahil, saf ve küçük görürler Kendi kafalarina göre dini yorumlar yaparlar Bunlarin bazilarini söyle siralayabiliriz:

Allah, kimseye zarari olmayan, kendi halinde birisine, üstelik insanlara yararli bir kimseyse niye azap versin? (Bu düsüncenin sahibi bilinçaltinda kendisini temize çikarmaya çalisan birisidir)
Islam sevgi dinidir, insanlari sevdigin, onlar için birseyler yaptigin sürece, Allah'i da sevmis, ibadet etmis olursun
Çalismak, insanlara faydali olmak, is imkani saglamak en büyük ibadetlerdir
Ben Allah'i ve O'nun yarattiklarini seviyorum O'nun da beni sevdigini biliyorum Illa ki namaz kilmaya, oruç tutmaya gerek yok Kimseye bir zararim yokken Allah'in beni cehenneme atacagina inanmiyorum
Bu gibi yorumlarla kendi kafalarinda uydurduklari dine, kendileri de inanarak bu sahte dinin propagandasini yaparlar Insanlari kendisine kulluk etmeleri için yaratan, her seyin tek sahibi olan Allah'a karsi nankörlük edip kendilerini bilmez bir sekilde isyan etmis olurlar Bir Kuran ayetinde bu tip insanlar hakinda söyle denir:
Insanlardan kimi, hiçbir bilgisi, yol göstericisi ve aydinlatici kitabi olmaksizin Allah hakkinda tartisir-durur
Allah'in yolundan saptirmak amaciyla "gururla salinip-kasilarak" (bunu yapar); dünyada onun için asagilanma vardir, kiyamet günü de yakici azabi ona taddiracagiz (Hac Suresi, 8-9)
Ister sanatçi, ister isadami, ister politikaci, isterse siradan bir insan olsun bu kimseler kendileri gibi azgin ve kaypak olan seytanin pesine düsmüslerdir Kuran ve dinle hiçbir ilgisi olmayan, kendi fikir ve sistemlerini mesru göstermek için dini alet eden ve tarihin her döneminde ortaya çikan bu insanlarin hepsi aslinda seytanin yolunu izlerler Kuran'da bu insanlar söyle haber verilir:
Insanlardan kimi, Allah hakkinda bilgisi olmaksizin tartisir durur ve her azgin-kaypak seytaninin pesine düser
Ona yazilmistir: "Kim onu veli edinirse, süphesiz o (seytan) onu sasirtip-saptirir ve onu çilgin atesin azabina yöneltir" (Hac Suresi, 3-4)

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com