![]() |
Müminler Bir Vücut Gibidir |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Müminler Bir Vücut GibidirMüminler Bir Vücut Gibidir Hakkında Müminler Bir Vücut Gibidir Müminler bir vücut gibidir Sual: Bosna’ya yardim için para toplaniyor ![]() ![]() CEVAP Yardimi toplayan, müslüman ise, yardim etmek gerekir ![]() ![]() ![]() (Birbirine karsi muhabbet ve merhamette, müminler, bir vücut gibidir ![]() Dertler müsterektir Bu bakimdan, dünyanin öteki ucundaki bir müslümanin derdi, bizim derdimiz demektir ![]() (Müslümanlarin dertleri ile ilgilenmeyen, onlardan degildir ![]() Yiyecek, giyecek ve baska ihtiyaçlari için müslümanlara yardim, hem vazifedir, hem de çok sevaptir ![]() (Bir müslümanin sikintisini gidereni veya bir mazluma yardim edeni, Allahü teâlâ affeder ![]() (Bir din kardesinin ihtiyacini gideren, ömür boyu Allahü teâlâya ibadet etmis gibi sevap kazanir ![]() (Kim bir mümini, bir münafikin eziyetinden korursa, Allahü teâlâda onu, Cehennem atesinden korur ![]() (Allah indinde, en kiymetli amel, mümini sevindirmek, sikintisini gidermek, borcunu ödemek veya karnini doyurmaktir ![]() (Din kardesini savunan müslümani Allahü teâlâ, Cehennem atesinden korur ![]() (Din kardesinin aleyhinde konusulurken, ona müdafaaya gücü yeterken, bunu yapmayani, Allahü teâlâ dünya ve ahirette zelil eder ![]() (Allahü teâlâ, bazi kimseleri, insanlarin ihtiyaçlarini gidermek için yaratmistir ![]() ![]() ![]() (Allah katinda en kiymetli amel, bir müslümani sevindirmek yahut bir sikintisini gidermek veya sabrini tasiran bir kederini ortadan kaldirmak yahut borcunu ödemektir ![]() (Insanlarin iyisi, insanlara iyilik edendir ![]() ![]() (Arkadasin iyisi, arkadasina, komsunun iyisi ise komsusuna iyilik edendir ![]() (Sizin en iyiniz, kendisinden hep iyilik beklenen ve kötülük etmeyeceginden emin olunandir ![]() (Hayra vesile olan, hayir islemis gibidir ![]() ![]() (Layik olana da, olmayana da iyilik et ![]() ![]() ![]() Sevdigini vermek Kur'an-i kerimde mealen buyuruluyor ki: (Sevdiginiz seylerden infak etmedikçe, iyilik ve hayra nail olamazsiniz ![]() ![]() Infaktan maksat zekat diyenler oldu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() (Niçin parasini degil de, seker alip sadaka ediyorsun?) Buyurdu ki: (Bu seker, bana paradan daha kiymetlidir, sekeri çok severim ![]() Âyet-i kerime nazil olunca, Hazret-i Ömer, en iyi cariyesini azat etmisti ![]() ![]() (Kiymetli cariyeyi niçin biraktin?) Buyurdu ki: (Bu âyeti isitince biraktim ![]() ![]() Harun Residin zevcesi Zübeyde, otuzbin altin harcetmis, bir mushaf yazdirmisti ![]() ![]() ![]() Âyet-i kerime nazil olunca, Hazret-i Ebu Talha, en sevdigi mali olan bir bahçeyi Allah yolunda tasadduk etti ![]() ![]() Hasan-i Basri hazretleri buyurdu ki: (Bir kimse sevdigi bir tek hurmayi bile Allah rizasi için tasadduk ederse, bu âyetteki iyilik ve hayra mazhar olmus olur) buyurdu ![]() |
![]() |
![]() |
|