![]() |
Allah'a Ve Resûlüne İtaat Edenler, Neler Kazanacak ? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Allah'a Ve Resûlüne İtaat Edenler, Neler Kazanacak ?Allah'a ve Resûlüne İtaat Edenler, Neler Kazanacak ? Hakkında Allah'a ve Resûlüne İtaat Edenler, Neler Kazanacak ? Allah'a ve Resûlüne İtaat Edenler, Neler Kazanacak ? ![]() “De ki: Allah’a itaat edin,Peygambere itaat edin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “Allah’a ve Resûlüne itaat edin ki merhamete nail olasınız ![]() “Ey iman edenler! Allah’a karşı gelmekten sakının ve hep doğru söz söyleyin ki Allah da işlerinizi ve hâllerinizi düzeltsin,günahlarınızı affetsin ![]() ![]() “Kim Allah’a ve Resûlüne itaat ederse işte onlar,Allah’ı nimetlerine mazhar ettiği nebîler,sıddîkler,şehitler,Salih kişilerle beraber olacaklardır ![]() ![]() “İşte bunlar Allah’ın sınırlarıdır ![]() ![]() ![]() “Ey Resûlüm, de ki: Ey insanlar, Allah’ı seviyorsanız,gelin bana uyun ki Allah da sizi sevsin ve günahlarınızı bağışlasın ![]() ![]() “Hakikaten, Allah’ın Resûlünde sizler için ,Allah’a ve ahiret gününe kavuşmayı bekleyenler ve Allah’ı çok zikredenler için en mükemmel bir numune vardır ![]() “De ki: Ey insanlar! Ben sizin hepinize Allah tarafından gönderilen peygamberim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hazreti Enes’ten rivayet edildiğine göre, Resûlullah (aleyhisselam) buyurdular ki: “Kim, benden sonra öldürülmüş olan bir sünnetimi ihya ederse beni seviyor demektir ![]() ![]() Yine: “Sünnetime sımsıkı tutunan cennete girer ![]() “Kim ümmetimin bozulduğu dönemde ,benim sünnetime tâbi olursa yüz şehit sevabı alır ![]() “Kim sünnetimi ihya ederse, beni sevmiş olur, beni sevenle de cennette beraberiz ![]() “Ümmetimin ihtilafa düştüğü dönemde ,Hazreti peygamberin sünnetine tâbi olmak, avucu içinde bir kor tutanın durumu gibidir ![]() 2-Taberânî, Mu’cemu’s-Sagîr 3-Tirmizî, Sünen 4-Münzirî,et-Tergîb ve’t-Terhîb 5-Taberânî, Mu’cemu’s-Sagîr 6-el-Hindî, Kenzu’l-Ummâl |
![]() |
![]() |
|