Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular > Sorularla İslamiyet

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
hak, yolundakiler

Hak Yolundakiler

Eski 10-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Hak Yolundakiler

Hak Yolundakiler
Hakkında Hak Yolundakiler

Sual: Bid'atlerin yayildigi su ortamda acaba hak üzere olan bir grup var midir?
CEVAP
Imam-i Beyheki hazretleri, (Hak üzere olan bir toplum bulunmazsa, [yani oldugu halde bilinmezse] Islam âlimlerinin bildirdigi yola tâbi olan kurtulur) buyuruyor Hak üzere olan yola, firka-i naciyye denir Dört hak mezhepten birine uyan firka-i naciyye içindedir

Bir toplum ne kadar bozulursa bozulsun, içinde hak üzere olan bir taife bulunur Nitekim hadis-i seriflerde buyuruldu ki:
(Ümmetimden bir taife, hak üzere cihaddadir Kiyamete kadar galip olarak devam eder) [Ibni Asakir]

(Hakkin yardimi ümmetimden bir taife üzerine kiyamete kadar devam eder Bunlari terk edip ayrilanlarin bu taifeye bir zarari olmaz) [Ibni Mace]

(Ümmetimden bir taife, düsmanlara galip olarak hak üzere cihad ederler Hatta sonuncu taife, Deccal ile savasir) [Ebu Davud]

(Ümmetimden bir taife, Allah’in emriyle hak üzere hareket etmekte devam eder) [size="4"]

Miskat-ül-mesabihdeki, (Bir zaman gelir, ümmetimin bir kismi müsrik olur, puta tapar, peygamberim diyen çikar Ben son Peygamberim Benden sonra peygamber gelmez Ümmetim arasinda, dogru yolda olanlar, her zaman bulunur Onlara karsi çikanlar, Allah’in emri gelene kadar, dogru yolda olan bu kimselere zarar yapamaz) hadis-i serifi de gösteriyor ki, bid'at ehli, dinimizi, Kiyamete kadar asla bozamaz Kütüphane ve kitapçilarda bulunan Islam kitaplari arasinda bozuk olanlari pek çok ise de, dogru olanlari da vardir Bu dogru kitaplar hiçbir zaman yok olmaz ve hiçbir kimse yok edemez Bunlarin koruyucusu Allahü teâlâdir Bu kitaplari arayip, bulup, okuyup saadete kavusanlara müjdeler olsun! (FBilgiler)

Ehl-i sünnet âlimleri diyor ki:
Allahü teâlâ, Islamiyet’i dogru olarak ögrenmek isteyene, bunu nasip edecegini vaat buyurdu Rabbimiz vaadinden dönmez Bunun için, Ya Rabbi, sana inaniyorum, seni ve Peygamberlerini seviyorum Islam bilgilerini dogru olarak ögrenmek istiyorum Bunu bana nasip et ve beni, yanlis yollara gitmekten koru diye dua etmeli, istihare yapmali! Cenab-i Hak ona dogru yolu gösterir

Su anda herhangi bir gruba mensup olan insanlarin da, ayni sekilde dua etmekten çekinmemeleri, gerekir Hâsâ Allahü teâlâ yanlis bir is yapmaz Belki içinde bulundugu grup yanlis yoldadir Bunun için her müslüman, Ya Rabbi hangi gruptaki müslümanlar dogru yolda ise, senin rizan hangi grupta ise, bana onu nasip eyle diye dua etmelidir Eger bulundugu grup dogru yolda ise, bir zarari olmaz Ancak yanlis yolda ise dogruya kavusmus, kurtulmus olur

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com