![]() |
İslam Dininin Özelikleri Nelerdir? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İslam Dininin Özelikleri Nelerdir?İslam Dininin Özelikleri Nelerdir? Hakkında İslam Dininin Özelikleri Nelerdir? İslam Dininin Özelikleri Nelerdir? İslâm dinini, sâir dinlerden ayıran belli başlı özellikleri şunlardır: 1 - İslâmiyet, her asra ve her insana hitab eder, getirdiği esaslar insanlığın bütün ihtiyaçlarına cevab verir ![]() "Ey Muhammed! Biz seni BÜTÜN İNSANLARA yalnızca müjdeci ve korkutucu olarak gönderdik ![]() ![]() "Ey Muhammed! De ki: 'Ey insanlar, ben Allah'ın HEPİNİZ İÇİN GÖNDERDİĞİ Peygamberiyim' ![]() ![]() 2 - İslâmiyet kolaylıklar dînidir ![]() ![]() "Allah, insanı ancak gücünün yeteceği işle mükellef tutar ![]() ![]() ![]() "Rabbimiz, bize gücümüzün yetmiyeceği şeyi taşıtma ![]() ![]() ![]() "Allah, sizin için kolaylık göstermek diler, zorluk çıkarmak istemez ![]() ![]() ![]() Kur'an'da İslâm'ın kolaylıklar dîni olduğu bu şekilde açıklanırken Peygamberimiz de, bu hususta hadîs-i şeriflerinde şu prensipleri vaz'etmişlerdir: "Ben ancak âlemlere rahmet olarak gönderildim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "Ben size neyi yasak ettiysem, ondan çekinin; size neyi emretti isem, ondan gücünüzün yettiği kadarını yapın ![]() ![]() "Amelden gücünüzün yettiği kadarını yapın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
İslam Dininin Özelikleri Nelerdir? |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İslam Dininin Özelikleri Nelerdir?İman'ın Esasları Nelerdir Ayrıntılı olarak inanılması gereken iman esasları altıdır ![]() ![]() İman'ın Şartları 1– Allah'a, 2– Allah'ın Meleklerine, 3– Allah'ın Kitaplarına, 4– Allah'ın Peygamberlerine, 5– Ahiret Gününe, 6– Kadere; İster iyi, ister kötü olsun, evrendeki her şeyin ve her olayın Allah'ın bilmesi, dilemesi ve yaratmasıyla meydana geldiğine, inanmaktır ![]() İmanın Çeşitleri İslam dinine göre; insanlar iman yönünden üç kısımdır ![]() MÜ'MİN : İman esaslarına İslam dininin öğrettiği şekilde inanan kimselere "Mü'min" denir ![]() KAFİR : İslam dininin öğrettiği iman esaslarını reddeden, kabul etmeyen kimselere "Kafir" denir ![]() MÜNAFIK : İslam dininin öğrettiği iman esaslarına inandığını sözleriyle söyleyerek "Mü'min" gibi, inanmış gibi göründüğü halde gerçekten, içten ve samimi olarak inanmayan, içi dışına uymayan kimselere "Münafık" denir ![]() |
![]() |
![]() |
|