![]() |
Serviste Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Serviste Dikkat Edilmesi Gereken NoktalarSERVİSDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN NOKTALAR 1) Yemekler büyük servis tabaklarında mümkün olduğu kadar iştah açıcı bir düzende yerleştirilmiş olarak sofraya getirilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 2) Bazı kimseler servisin garson ya da hizmetçiler tarafından ya pılması sırasında konukların yemekleri tabaklarına kendilerinin alması şeklini uygularlar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 3) Servisi yapan garson ya da hizmetçilerin tabaklara aktarmas' şart olan yemeğin servisinde dikkat edilmesi gerektiğini ev sahipleri önemle hatırlatmalıdırlar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 4) Yemek servisine kadın konuklardan onların içinde de şeref konuğu hanımdan başlanır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 5) Yemeğini alan konuklar yemeye başlayabilirler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 6) Servisi yapanlar yemek verdikleri kimsenin bazı özel durumlarına dikkat etmek mecburiyetindedirler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|