Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Genel Bilgiler > Pratik Bilgiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
dikkat, edilmesi, gerekenler, menülerin, planmasında

Menülerin Planmasında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Eski 10-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Menülerin Planmasında Dikkat Edilmesi Gerekenler



MENÜLERİN PLANLANMASINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

İştah açıcı sindirim salgılarının çıkışını kolaylaştırmak nedeni ile Ordövrler Çorbalar

Organizmanın ısısını ve organları tamir edici yiyeceklerimizden Balıklar Etler kuru sebzeler peynirler

Tamamlayıcı ve sindirim organlarının çalışmasını kolaylaştıran vitaminli yiyecekler çiğ ve pişmiş sebzeler meyveler

Sağlığımız gerekçesiyle çok iyi ayarlanmış besin maddelerini kapsayan çeşitli yemek listeleri yapmak

Aynı lezzet ve baharatları kapsayan yemekleri bir araya getirmemek

İki çeşit et yemeği aynı salça ve lezzette hazırlamamak

Yağda kızarmış yemekler (balık tava koyun budu yağda kızarmış tatlı vesair gibi yemekler arka arkaya sıralanmaması)

Yemek listelerini hazırlarken ekonomik koşulları da dikkate almalı

Mahalli yemek listelerini hazırlarken (Unlu pirinçli bulgurlu) yemeklerin birbiri arkasına gelmemesine dikkat etmeli

Yemek listelerini hazırlarken mutfak örgütlerine ve mutfak ekonomisine önem vermeli

Yemek listeleri bilgili yemek sırası kurallarına uyarak hazırr lanmalı

Yemek listelerinin hazırlanmasında resmi resmi olmayan ziyafetler düğün nişan gibi topluluklarda davetli sayısı davet verilecek salonun düzeni servisi yeme içme araçları özellikle dikkate alınmalı

Ziyafetin bir dalı olan soğuk açık dine büfe gibi hazırlanan büfe yemekleri ve çeşitleri bilgili olarak yerleştirilmeli Yemekleri sıralarkenmevsimler özellikle konserve yiyeceklerimiz yaz aylarında servis edilmemeli Aynı zamanda sıcak yaz aylarında ağır yemeklerden kaçınmalıdır Öğle akşam yemek listeleri ziyafet yemek listeleri restoran yemek listeleri hasta yemek listeleri supe yemek listeleriaçık büfe yemek listeleri hazırlarken aralarındaki farklara özellikle dikkat etmeli

İçlerinde aynı maddelerin bulunduğu yemekler listeye alınmamalı İki kırmızı et (sığır koyun) İki beyaz et (balık tavuk) İki av hayvanı (Sülün tavşan) Salçaları benzer olan iki yemek (süprem Morne)

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.