![]() |
Salataların Servis Yöntemleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Salataların Servis YöntemleriSALATALARIN SERVİS YÖNTEMİ Sofrada salatalar cinslerine göre ya yemek tabağının bir kenarına ya da servis tabaklarının sol taraflarına oturtulmuş küçük salata tabaklarına alınarak servis yapılırlar ![]() Örneğin; tas kebabı gulaş kapama ve benzeri gibi suluca yemeklerin yanlarında pancar yeşil salata gibi sirke ya da limon suyu ile yenildiği zaman lezzet veren salatalar verildiğinde her iki salçanın karışmasıyla yemeğin lezzetini bozacağından bunları ayrı tabaklara alarak servis yapmakhğımız veya yaptırmaklığımız gerekir ![]() Doğrusu lezzetli yemek yemesini veya yedirmesini bilen kimseler salatalarını yemek tabaklarına almıyacaklan gibi konuklarına da aynı tabaktan ikram etmeyecekleri kanısındayız ![]() Sofrada salataları hiçbir zaman bıçakla kesmek doğru değildir ![]() ![]() Not: Leke yapması dolayısiyle büyük ziyafetlerde pancar salatası vermek doğru değildir ![]() SALATA VE SOSLARININ HAZIRLANIŞI SERVİSİ a ? Yaprak salata; Sos salatanın üzerine dökülür ![]() ![]() ![]() ![]() b ? Göbek salata; salataya çok fazla sos dökmemeğe dikkat edilmeli kaşıkla sos açık yapraklar arasına hafifçe dökülmelidir garnitürleri de soslanmalı ve tabağa yerleştirilmeli ![]() c ? Meyve salataları; ekşimiş krem özellikle kullanılır ![]() ![]() Bazı servis biçimlerinde salata masaya diğer yiyeceklerle beraber gelir ![]() ![]() ![]() ![]() Sosluktan servis yapılırken sol avuç içinde ufak bir tabak sosluğun altına yerleştirilerek taşınmalı ve ağız yönü yemek tabağına dönük olmalıdır (bazı hallerde altlık tabak yerine peçetede konabilir) ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|