![]() |
Yemek Masalarının Malzemeleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yemek Masalarının MalzemeleriYEMEK MASALARININ MALZEMELERİ 1- Masa Örtüsü (Nappe) Masayı örten örtü ![]() 2- Kapak (Napperon) Esas masa örtüsünü temiz tutarak bir kaç defa kullanabilmek için masa örtüsünün üst kısmına kapanan ilâve küçük masa örtüsüne kapak denir ![]() 3- Peçete (Serviette) Masa örtüsü ile aynı kumaştan yapılmış veya masa örtüsüne uygun başka bir kumaştan yapılmış 50x50 ebadındadır ![]() ![]() 4- (Molöton (Muflan) Molleton) Masanın üzerine önce muflon sonra masa örtüsü serilir ![]() ![]() 5- Mus (Mousse) Yukardaki muflon'un yerine kullanılır ![]() ![]() 6- Set: Masa örtüsüz yemek yenilebilecek üzerleri düzgün masalarda tabağın altına konan 50x30 ebadında kâğıttan veya hijenik diğer şeylerden veya kumaştan yapılmış tabak altı peçetesine (set) denir veya Amerikan servisi denir ![]() 7- Menaj (Menages) Tuzluk biberlik biber değirmeni hardal muhtelif baharatlar ketçap varçester tabasko sirke zeytinyağı rende peyniri şeker vs ![]() ![]() ![]() 8- Kuver (Couvert) : Yemek yeme usulüne göre yemek takımlarının yemek masasının üzerine yerleştirilmesine kuver denir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|