![]() |
Tuvalimde Ebruli Renk |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tuvalimde Ebruli RenkHayaller ağlıyor başımda Ağıtları sarmış semayı Yaşlar sulamış, özlem goncalarını Yine, efkârlardayım ![]() Ümitsiz… Çıkış yok ![]() Başımda ki baykuş Ötüyor durmadan Her çığlığında Koparıyor bedenimden Beni… Masumluğumu… Sevinçlerimi İçimi dökemem ki kilitli sözcükler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Günler sonra bu sabah kahkahalarla güldüm ![]() ![]() ![]() ![]() Bir şeyin daha farkına vardım ![]() ![]() ![]() Benden alınan onca şeyden sonra saklayabildiğim ve kimsenin dokunamayacağı hazinem ![]() ![]() ![]() ![]() Başımda çakan şimşeklerden, kopan fırtınadan saklanabileceğim kucağım ![]() Tuvalimdeki ebruli renk Yıllar sonra resim yapmak istiyorum bugün ![]() ![]() Bembeyaz tuvalde ilk desenlerimi çiziyorum ![]() ![]() Kime ait? Fırçamda buz mavisi, vuruyorum en üsten en alta kadar, yer yer beyaz ![]() Bu umutlarım mı? Gülümsemenin yüzü beliriyor, dik dik bana bakıyor ![]() Bir beklentisi mi var? Küçük bir beden beliriyor istem dışı… Çevresini taş duvarlar çeviriyor ![]() Küçük bir merdiven yanında… Sanki bana bir şey anlatıyor ![]() Elim kırmızı boyaya gidiyor ![]() Taş duvarların üstünde bir kapı beliriyor ![]() Gülümseme yayılıyor küçük bedende ![]() Koşuşturuyor tuvalimde, bir kapıya bir merdivene ![]() Şimdi sıra ne de? Merdivenin altında bir masa çiziyorum ![]() ![]() Yok, olmadı sevemedi bibloyu, ama silemem ki! Bu korkularım mı? Ayakları üşüyor küçük bedenin ![]() ![]() ![]() ![]() Sarı bir halı beliriyor ayaklarında ![]() Pencere eklemeliyim ama nereye? Kapının soluna koyuyorum penceremi ![]() ![]() Küçük beden kuruluyor divanın üstüne ![]() Bekliyor… Bekliyor… Bekliyor… Yalnız kalmasın diye fırçam ısrarla bir bebek çiziyor küçük kolların arasına ![]() Saçları iki örgü bir bebek… Gönül Akar |
![]() |
![]() |
|