![]() |
Tutsak (Devamı-16) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tutsak (Devamı-16)- Anne, babam kendine geliyor ![]() ![]() ![]() - Bizi çok korkuttun bey ![]() ![]() ![]() - Baba babacığım, çok şükür iyisin, her şey geçti ![]() ![]() ![]() - İyiyim çok şükür iyiyim, diyebildi yorgun bir sesle ![]() ![]() ![]() Doktorun söyledikleri akıllarından çıkmıyordu ![]() ![]() ![]() ![]() Babasını yormamak için sadece elini tutup bakıştılar bir süre ![]() ![]() ![]() - Oğlum okulundan da oldun! dedi babası ![]() - Bugün okul yok baba, hem olsa ne yazar, sen buradayken ben okula mı giderim ![]() ![]() ![]() - Ne olursa olsun okulundan geri kalma oğlum, sen okuyacak ve hukuk adamı olacaksın ![]() ![]() ![]() - Sen merak etme babacığım ![]() ![]() ![]() Birazdan hemşire gelir ve kontrollerini yapacağız hastanın, lütfen çıkar mısınız der ![]() - Tabi, tabi ![]() ![]() ![]() Oğlum der annesi: - Eve gidip temiz çamaşırlar almak gerek ![]() - Tamam anne ben hallederim, sen merak etme, der ve yola koyulur ![]() Evden temiz çamaşırları alır ve hemen hastaneye gitmek üzere sokağa çıkar ![]() merakla sorar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() yanlarından ayrılır ![]() Çok yorgundu yolda yalpalı ya yalpalı ya yürüyordu ![]() Keşke şimdi yanımda olsaydı, ne büyük moral olurdu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hastaneye gelmişti, annesi koridorda doktorla konuşuyordu ![]() - Hastanızı yarın taburcu edeceğiz, yazmış olduğum ilaçları kullansın, bir ay sonra kontrol için tekrar gelmeniz gerek, der, Tekrar geçmiş olsun ![]() - Çok sağ olun doktor bey, der annesi ![]() ![]() ![]() - Anne bir şey mi var telaşla! - Yok oğlum yok, baban yarın taburcu oluyor, onunla ilgili bilgi veriyor doktor bey, sağolsun ![]() ![]() ![]() - Teşekkür ederiz tüm gayretleriniz için, der Şahin doktora ![]() Temiz çamaşırları annesine verir, babası uyuyordu ![]() - Anne ben kafe ye ineceğim, bir şey ister misin? Babam uyuyor zaten bende bir çay içeyim bu arada ![]() - İstemem oğlum, sen git çayını iç ![]() Kafe ye iner, kendine bir çay ve çörek alır ![]() ![]() Çayını yudumlarken, bir ara gözü, karşı masadan kendisini süzen kadına ilişir ![]() ![]() Ben niye utanıyorum ki, bakan o diye düşünür sessizce ![]() ![]() ![]() Hiç anlam verememişti, kadın ısrarla tebessüm ederek bakmaya devam ediyordu ![]() ![]() ![]() - Pardon oturabilir miyim der ![]() - Tabi de ![]() ![]() ![]() ![]() - Ben Hülya der kadın elini uzatır ![]() - Ben ben de Şahin der ![]() - Biliyorum bu kadın da kim, neler oluyor diye aklınızdan geçiyor ![]() yan odadayım refakatçi olarak benim de hastam var ![]() ![]() ![]() - Evet, der Şahin ![]() - Kaç gündür buralardayım, doğru dürüst sohbet edecek kimseler bulamadım ve sizi gördüm ![]() Belli ki eğitimli birine benziyorsunuz, tanışmak konuşmak istedim ![]() - Anlıyorum ama benim kalkmam gerek ![]() ![]() - O halde beraber çıkalım der kadın ![]() Kadın, tekrar görüşürüz der ve ayrılır yanından ![]() Şahin hiç beklemediği bu durum karşısında, hastane ortamı demek ki böyle oluyor hasta, refakatçi ilişkileri, dertleşmeleri, vesaire ![]() ![]() ![]() ![]() Kadın, gayet alımlı ve güzel ![]() için yiğenini yanına almış ve onunla yaşıyordu ![]() ![]() ![]() değildi ama biliyordu ki Şahin' e göre yaşlıydı ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|