![]() |
Sus-Ma |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sus-MaGizlerin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() O derin gömüt, o mitolojik bilmece İç yollarının kayıp harita parçası Kaybolduğum labirent Derinleştikçe düşmeyi sevdiren uçurumun Gizlerinde Kelimelerin gizlenmesindendir suskunluğun ![]() ![]() ![]() ![]() Gizlerin ![]() ![]() ![]() Kalbinin sedef kakmalı köşesinde sakladığın Bir serçe kanadına benzerdi Gözlerindeki hüznü örtmeye çalışan kirpiklerin Duyardın seni çağırırdı hayat Duyardın; Sana seslenirdim, sesim yiterdi ağlamaya hazır bir dudak gibi bakışlarım kekelerdi ![]() ![]() ![]() Sen; fırtınasını içinde saklayan bir limandın çapasını bulmak için açılan gemi tuzlu suyla vaftiz edilmiş siyam balığı ve ağır bir sistin kendinde kaybolacak kadar gizlerinde saklanıyordu öldürmeye korkan bir intihar ![]() ![]() ![]() Mahcup yaşanan bir hayattı seninkisi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Konuşmuyordun Ama ben duyuyordum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir haykırışı gizlerdi ses tellerin Ve bir martıyı saçının dalgaları bir çingene ağlardı Bir imam ezan okurdu Yüreğin çatlardı, bir siren çalardı Susardın ![]() ![]() ![]() ![]() Öpmek isterdim, dudakların kanardı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Örselendiği zaman hayallerin Bilirdin ki sen bir hayal tacirisin İflas eden Güncesi hesap defteri, bir hayal taciri Kazandıkça kaybetmeyi seven! İlişkilerinde ve dostluklarında paylaştığın hiçbir şeyi eşit bölüşmüyordun ![]() giderek bölüşümlerini ve seni azaltan bir naiflik içindeydin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kendine sorduğun soruların vardı ama sen sorularını yanıtlarından yeni sorular üretebilmek için soruyordun ![]() ![]() ![]() Kendine dokunuyor ama hissetmiyordun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sen; kendi yörüngesinde kaybolan bir yıldız Yaşamın; rüyasını kaybetmiş bir uyku Dişlenen dudakların ufak yarası; göz bebeklerin Sus! Konuştukça derinleşiyor gizlerin ![]() ![]() ![]() ![]() Korkma benden ![]() Kendinden korkan hiçbir şeyden korkma ![]() Soyun, bir tek gizlerin kalsın üstünde Parmak uçlarının sıcaklığı bir de Uzan yanıma uyu istersen Yakalarım uykundan firar eden düşlerini Ürkme benden Çünkü ben sana yeni hayaller getirmedim Kaçıyordum Gizlerinde saklanmak isteyen Yaralı aşkların firarisiydim Korkma benden; Ben hep yanlış teşhis edildim İçinin esrarını çözmeye değil Onu ellerinden içmeye geldim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|