![]() |
Özdemir Asaf Sözleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Özdemir Asaf Sözleri![]() Yön Sen bana bakma, Ben senin baktigin yönde olurum ![]() ![]() Düşüngü Hepsinin gelmesini bekleme; Bir kişi gelmeyecek ![]() Sen alışmayasın diye, Korkmayasın diye, Düşünesin diye ![]() ![]() ![]() Kendine yetmen için ![]() ![]() Herkesin kendinden kaçacağı yerlerde Sen kaçmayasın diye ![]() Gelenler gitmeyecekmiş gibi ![]() ![]() Doğumlarda ölümlerde Duyasın diye ![]() Bildiğini bildirmek için Bilmeme'yi ögrenmelisin Tam kalasın diye ![]() Hepsinin gelmesini bekleme, Sen var olasın diye ![]() Bir kişi gelmeyecek, Sen, bir olasın diye ![]() ![]() Yakın Bir ışık düşerse üstüne basma ![]() Daha yakınlaşır, korkarsın ![]() Bir leke, silmeye-gör Leke kalır, sen çıkarsın ![]() Bir gölge, nereye gider ![]() Gözlerince gider, bakarsın ![]() Bakarsın girer gözlerinden ![]() Leke onun peşinden, bakarsın ![]() Bir ışık düşerse üstüne basma, Gözlerine basarsın ![]() ![]() Anahtar Konusmak susmanin kokusudur ![]() Ya sus-git, ya konus-gel, ortalarda kalma ![]() Yalan korkakligin tortusudur ![]() Dürüst kaba ol, egreti saygili olma ![]() ![]() Aldanı Aldatı Benim düşlerimin içinde O uyuyordu,duyuyordum ![]() Ben bir uykusunda onun, Bir düş’ünde bulundum… Uyuyordu,duyuyordu, Avundum ![]() Benim düşlerimin içinde O uyumuyordu,biliyordum ![]() Ben ne bir uykusunda onun, Ne de bir düş’ünde bulundum… Bulunsaydım, Vururdum… ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Özdemir Asaf Sözleri |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Özdemir Asaf Sözleri![]() Yanılmıyorsam, saygılarla yalnızdım ![]() ![]() Saygılar duymasaydım, yanılmazdım ![]() ![]() Yaslanacak anılarım olsaydı, Söyleye-söyleye, böyle saklamazdım ![]() ![]() Aşka gönül ile düşersen yanarsın Zeka ile düşersen kavrulursun Akıl ile düşersen çıldırırsın Duygu ile düşersen gülünç olursun Aşka düşmezsen kalabalığa karışırsın, ezilirsin Sersem sersem bakınıp durma bir yol seç ![]() Kendimi sileceksem, Bilirim sende varım ![]() Senin ben yarısıyla seni ben tamamlarım ![]() Seni sende bütünler, Sana sende inanır, … Seni sende silerim, Seni bende yazarım… ![]() Ben birini sevmiyordum ![]() O da beni sevmiyordu ![]() Bir gün bir yerde randevulaştık ![]() Ben gitmedim ![]() O da gelmedi ![]() ![]() ![]() Kaldım ![]() ![]() seni düşlerime aldım, uykusuz kaldım ![]() seni uykularıma aldım, düşsüz kaldım ![]() başıma aldım, sensiz; gönlüme aldım, başsız, sensiz, yollarda pulsuz, pullarda mektupsuz kaldım ![]() sana adlar aradım ![]() ardında adsız kaldım ![]() ![]() Konuşmak susmanın kokusudur ![]() Ya sus git, ya konuş gel, ortalarda kalma ![]() Yalan korkaklığın tortusudur ![]() Dürüst kaba ol, eğreti saygılı olma ![]() ![]() su Kirli eller daha temiz ![]() Temiz elli Kirli gönüllerden ![]() Ne dersiniz? ![]() Sana gitme demeyeceğim ![]() Üşüyorsun ceketimi al ![]() Günün en güzel saatleri bunlar ![]() Yanımda kal ![]() Sana gitme demeyeceğim ![]() Gene de sen bilirsin ![]() Yalanlar istiyorsan yalanlar söyleyeyim, İncinirsin ![]() Sana gitme demeyeceğim ![]() Ama gitme Lavinia ![]() Adını gizleyeceğim, Sen de bilme Lavinia [ Asaf "Lavinia"siz olmaz ![]() ![]() ![]() gitmek gibi geleceğim delinin denizine denizin delisi gibi o ne kadar giderse ![]() ![]() Aşka gönül ile düşersen; yanarsın ![]() Zeka ile düşersen; kavrulursun ![]() Akıl ile düşersen; çıldırırsın ![]() Duygu ile düşersen; gülünç olursun ![]() Aşka düşmezsen kalabalığa karışırsın, ezilirsin ![]() Sersem sersem bakınıp durma bir yol seç ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Özdemir Asaf Sözleri |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Özdemir Asaf Sözleri![]() birisi gelse, bana candan bir şey verse, ben de alsam; ne iyidir onun ve benim için ![]() birisi gelse, bana bir söz dese, ben de anlamasam; ne kötüdür ikimiz için ![]() birisi gelse, benden bir şey çalsa, ya da saklasa; bu yıkımdır ikimizden birisi için ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() !!! "burada ben varım, orada o var ![]() buraya oradan gelen bu şarkılar, atar beni oraya, onu buraya kadar ![]() ben orada olurum, o buraya gelince ![]() buluşamayacağız bu müzik bitmedikçe ![]() ![]() ![]() ![]() oyun yapip oynarlar seni geceleri aralarinda ![]() sarki yapip soylerler dostlarina, roman gibi okurlar boş zamanlarinda ![]() masal yapip anlatirlar cocuklarina ![]() aldanacaksan gecelerinde, kara gecelerinde aydinlik dunyalarin şen insanlarina ![]() yanilip icini acacaksan, derdini gizlemeden durmayacaksan, yaşama! saklarlar dinlediklerini en zayif zamaninda vururlar seni ![]() uyduramazsan fikirlerine başiboş hareketlerini, defe koyup calarlar seni" ![]() Çok küçük bir yalanı Çok büyük bir orantıda Dinlediniz mi ![]() Çok büyük bir yalanı Çok yalın bir doğrultuda Söylediniz mi ![]() ![]() Birikmiş bir özlemi Sakladınız mı ![]() ![]() Olmayacak bir nedeni Beklediniz mi ![]() Ne kadar unutturmaya çalışsanda kendini boş ![]() Sensiz de seni sevebiliyorum ![]() ![]() İki seçeneğin var; ya kal, ya gitme ![]() ![]() Şimdi bütün anmalar bir susmanın içinde ![]() ![]() Şimdi bütün susmalar bir odanın içinde ![]() ![]() Anlatmaya bir sözcük, bir bakış arıyorlar, Önce sakladıkları, bir adamın içinde ![]() ![]() ![]() Sen gitme ![]() ![]() ![]() ![]() Sensizliğe; Karanlığa ![]() ![]() ![]() Bırakma beni ![]() ![]() ![]() ![]() Öksüz kalır; dilim tutulur ![]() ![]() ![]() Yüzüm güler; kalbim ağlar ![]() ![]() ![]() Palyoçaya dönerim ![]() ![]() ![]() ![]() rüzgar mı dedim ![]() ![]() ![]() isterim ki, saçların dağılsın ![]() gece mi dedim ![]() hemen düşüncelere dalmalısın ![]() aşk, der demez kalbin hızlı çarpmalı ![]() sabah, dememe kalmadan uyanmalısın ![]() ![]() ![]() ![]() Hep mi hep ölecekmiş gibi, Hiç mi hiç ölmeyecekmiş gibi Yasadınız mı ![]() ![]() Yanlısı görmeye Saklandınız mı ![]() ![]() ![]() ![]() Bir kadının alnı dudaklarından daha değerlidir ![]() Sonuçta dudaklarından dökülecek olan'seni seviyorum'sözü, Önceden alnına yazılmıştır ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|