Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Genel Bilgiler > Hazır Mesajlar & Güzel Sözler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
güzel, ile, ilgili, söylenmiş, sözler, öğretmenler

Öğretmenler İle İlgili Söylenmiş Güzel Sözler..

Eski 10-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

• Ulusları kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir

• Dünyanın her yanında öğretmenler, insan topluluğunun en fedakâr ve en değerli varlığıdır

• Öğretmen bir sanatkârdır, yarının temelini o attığı gibi, değerli kişilik hamuruna da biçim verir

• Öğretmenler, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır

• Gelecek gençlerin, gençler ise öğretmenlerin eseridir

• Öğretmen, geçmişin öğreticisi, geleceğin kurucusudur

• Toplumların uygarlık düzeyi, öğretmene verdiği değerle ölçülür

• Geleceğin güvencesi eğitime, eğitim ise öğretmene dayalıdır

• Dünyada her şeye kıymet biçilebilir Ama öğretmenin eserine kıymet biçilemez (Socrates)

• Yeryüzünde öğretmenlikten daha onurlu biri tanımıyorum (Diyojen)

• Yeryüzünde barışı sağlayacak sihirli değnek analarla öğretmenlerin elindedir Eğitim demek, vücutta ve ruhtaki güzelliği ve mükemmelliği son mertebesine kadar geliştirmek demektir (Eflatun)

• Öğretmenlik bir sanat işidir Sanatçı geçim sıkıntısı çekerse, ondan yaratıcılık beklenemez

• Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum ( Hz Ali (ra) )

• Bir öğretmen ebediyete hükmeden insandır Tesirlerinin nerede biteceği asla bilinemez (Henry Adams)

• Bir topluluk ulus olabilmek için mutlaka eğiticilere, öğretmenlere muhtaçtır Onlardır ki, toplumun gerçek bir ulus haline getirirler (Atatürk)

• Devlet adamları gelir, geçerler Milletlerin hayatında izleri payidar olan muallimlerin elleridir (İsmet İnönü)

• Dünyanın her tarafında öğretmenler, insan topluluğunun en fedakar ve muhterem unsurlarıdır (Atatürk)

• Heykeltıraş mermere ne ise; öğretmen de çocuğa odur (Addison)

• İyi bir öğretmen, kendisini yavaş yavaş gereksiz kılabilen insandır (Thomas J Carrutheris)

• Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir Öğretmenden, eğiticiden mahrum bir millet, henüz bir millet adını alma yeteneğini kazanamamıştır (Atatürk)

• Muallimler! Yeni nesli, Cumhuriyetin fedakar muallim ve mürebbiyelerini sizler yetiştireceksiniz Ve yeni nesil sizin eseriniz olacaktır (Atatürk)

• Öğrencilerin bilmeleri gerektiğinden daha çok şey bilmeyen bir öğretmenden daha korkunç hiçbir şey olamaz (Goethe)

• Öğrencilerine okuma isteği aşılamayan bir öğretmen havada soğuk demir dövüyor demektir (H Mann)

• Öğretmen bir kandile benzer, kendini tüketerek başkalarına ışık verir (Atatürk)

• Öğretmenler! Cumhuriyet sizden, fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller ister (Atatürk)

• Öğretmenlik mesleklerin en az kazanç getireni, fakat insanı en çok ödüllendirenidir (HV Dyke)

• Unutmayınız ki cumhurbaşkanı bile sınıfta öğretmenden sonra gelir (Atatürk)

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 10-11-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Şu sözler bile öğretmenliğin ne kadar kutsal bi meslek olduğunu gösteriyor
Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com