![]() |
Papatya Pasta |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Papatya Pasta![]() Şık sunumu, iştah açıcı görünümü ve pratik hazırlanışıyla papatya pasta tarifi karşınızda! Deneyip, tadını beğeneceğiniz güzel bir pasta tarifi daha mutfaklarınıza konuk oluyor ![]() Malzemeler, 1 paket sade bisküvi 1 yemek kaşığı tereyağı 2 yemek kaşığı süt 1 paket vanilyalı puding 1 paket krem şanti 3 su bardağı kayısı suyu 1 su bardağı soğuk süt Üzerini süslemek için pasta süsü Hazırlanışı, Bisküviyi mutfak robotundan geçirip un haline getirin ![]() Tere yağ ve sütle yoğurup yumuşak bir hamur elde edin ![]() Orta derinlikte bir fırın tepsisinin ya da borcamın tabanını Streç filmle kaplayın ![]() Bisküvi hamurunu tepsinin tabanına iyice bastırarak yayın ![]() Katılaşması için buzdolabına kaldırın ![]() Vanilyalı pudingi kayısı suyuyla koyulaşana kadar karıştırarak pişirin ![]() Soğuması için kenarda bekletin ![]() Krem şantiyi soğuk sütle mikserle karıştırarak hazırlayın ![]() Dolaptan çıkardığınız pasta tabanının üzerini soğuk krem şantiyle kaplayın ![]() En üst kata soğumuş kayısılı pudingi yayıp kaşıkla düzeltin ![]() Pasta süsleriyle süsleyip buzdolabına kaldırın ![]() 3 saat buzdolabında bekledikten sonra tepsiden çıkarıp servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|