Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Tatlı

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
doğru, ramazanda, tatlı

Ramazan'da En Doğru Tatlı Hangisi?

Eski 10-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ramazan'da En Doğru Tatlı Hangisi?



Oruç tutanlar, oruçlu saatlerde, sıcacık bir pidenin, yemek sonrası da orucu güllaçla ödüllendirmenin özlemini duyar Bunları tüketirken yaptığımız en büyük hata ise, çoğu zaman ipin ucunu kaçırıyor olmamızdır

Beyaz undan yapılan ve posa oranı düşük olan pideden çok tükettiğimizde doygunluğu sağlayamadığımızdan daha fazla yeme ihtiyacı duyuyoruz Daha fazla yediğimizde ise özellikle kan şekerimizde, tansiyonumuzda ve midemizde denge problemi yaşıyoruz Elbette pide yiyebiliriz Ama her gün yemek gibi bir zorunluluğumuz olmamalı Haftada birkaç kez iftar soframızda pide bulundururken diğer günlerde tam tahıllı ekmekleri tercih edebiliriz

VAZGEÇEMİYORSANIZ AZ TÜKETİN

Pidenin yanında posa oranı yüksek öğünleri tercih etmek daha doğru olacaktır1/8 pide bir dilim ekmeğe eşdeğerdir ve bu kadarlık bir pideyle beraber sebze yemeği, salata tüketmek tokluk süresini uzatacaktır Ama unutulmamalıdır ki, pide hazmı en zor besinlerin başında gelir Bu yüzden ağırlıklı olarak pide yerine çavdar ya da tam tahıllı ekmeği tercih etmemizde fayda var Eğer pideden vazgeçemiyorsanız az oranda tüketmelisiniz

HAMUR İŞİ YERİNE SÜTLÜ TATLI TERCİH EDİN

Ramazan tatlıları diye bir kavram var Bunu inkar edemeyiz Bir de tabii Ramazan'da uzun süren açlığın bir sonucu olarak karbonhidrat oranı yüksek gıdalara (tatlılar, hamurişleri gibi) eğilim artmaktadır Sütlü veya şerbetli hamurlu tatlıların hepsi basit karbonhidratlı gıdalardır; yani şekerle yapıldığı için kan şekerini hızlıca yükselten ve çok sık tüketildikleri zaman kilo aldıran besinlerdir

Burada yapılması gereken porsiyon miktarlarını olabildiğince küçük tutmak ve doğru tatlı seçimi yapmaktır Örneğin baklava, künefe veya tulumba tercih etmek yerine güllaç, kazandibi, dondurma veyam eyveli salataı tercih edilmelidir Güllaç, kazandibi, muhallebi ve meyve tatlıları oldukça sağlıklı tatlılardır Süt tatlıları tok tutar ve besin değerleri yüksektir

Özellikle güllaç içerisine koyulan fındık, fıstık veya ceviz gibi kuruyemişler besin değeri açısından oldukça doğru bir tercihtir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.