Krem Şanti Nasıl Yapılır? |
10-11-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Krem Şanti Nasıl Yapılır?Evde kendi el hünerinizle beraber yaptığınız krem şanti ile süslenen pastanın tadına doyulmaz Bu kadar karşı koyulmaz ve dayanılmaz olsa da krem şantinin kıvamını tutturabilmek için çeşitli kurallara uymak gerekir Yapılışı: •Krem şanti yapımında en önemli kural kullanılacak olan malzemelerin krema ve ekipmanların soğuk olmasıdır Yapıma başlamadan bir saat önce ekipmanlar buzdolabına koyularak soğutulur •Soğutulmuş kaba kremamızı boşaltıp, mikser yardımıyla yoğunlaşana kadar çırpılır •Bu karışıma vanilya eklenir hızlı devirde mikserle beraber 1-2 sert hal alıncaya kadar çırpılır •Sert kıvam tutturulduğunda daha fazla devam edilirse krema kesilmeye başlayacaktır Bu kıvam iyi tutturulmalıdır •Buzdolabında kullanım zamanına kadar soğutulur •Gerek pasta ile gerekse meyvelerin üzerinde kullanabilirsiniz |
|