![]() |
Balıklara Yakışan Baharatlar |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Balıklara Yakışan Baharatlar![]() Baharatlar ve otlar balık ve deniz ürünleri ile kullanıldığında nefis tatlar ortaya çıkıyor! Baharatların büyük bir kısmının üretim yeri uzak doğudur ![]() ![]() ![]() Otların bir kısmı ise ülkemizde üretilmekte, bir kısmı ise ithal edilmektedir ![]() ![]() ![]() ![]() Fesleğen: Yengeç, istakoz ve karides gibi kabuklu deniz ürünlerinden yapılan yemeklerde ![]() Defne yaprağı: Bilumum balık buğulamalarında, haşlamalarda, balık şişte Keraviye: Buğulama, haşlama ve dolmalarda Zencefil: Şark usulü bütün balık yemeklerinde, kavurmalarda, istakozda, sos yapımında, midyede Köri: Uzakdoğu balık yemeklerinde, zencefile alternatif olarak (zaten içinde zencefil vardır) Mercanköşk: Balık yanında sunulan tereyağında, soslarda ve dolmalarda Hardal: Toz halinde güveçlerde, yapılmış olarak yengeçle Muskat: Yengeç ve istakozla Nane: Balık ızgaralarda, balık çorbasında, cumbo karides tavada Paprika: Dolma ve güveçlerde Maydanoz: Balık yanında sunulan tereyağında,soslarda (özellikle limon sosunda), dolmalarda Karabiber-beyaz karabiber (tane ve toz): Bütün balık ve deniz ürünü yemeklerinde marine etmek ve tadlandırmak için Kırmızı biber (toz veya pul): Buğulama ve haşlamalarda, çorbalarda, güveçlerde Adaçayı: Dolma ve güveçlerde Kekik: A ![]() ![]() ![]() Tarhun: Fırın ve soslu balık yemeklerinde Biberiye: Tadı nispeten yavan olan balıkların fırın, soslu fırın, kavurma ve yahnilerinde Sarmısak: Buğulamalarda, soslarda, kavurmalarda, çorbalarda, zeytinyağlı soslarda Ceviz: Tarator ve benzeri soslarda Badem: Cevizin kullanıldığı yerlerde alternatif olarak Kapari: Turşu halinde buğulamalarda |
![]() |
![]() |
|