Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
idami, kara, merzifonlu, mustafa, nin, paşa

Merzifonlu Kara Mustafa Paşa Nin İdami

Eski 10-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Merzifonlu Kara Mustafa Paşa Nin İdami

MERZİFONLU KARA MUSTAFA PAŞA NIN İDAMI

Viyana’da mağlup olan Merzifonlu Belgrad’a gelmiş, padişahın kararını beklemekteydi Neticede padişah Merzifonlu’nun kafasını getirmek üzere Ahmet Ağa’yı görevlendirdi Ahmet Ağa, Belgrad’a geldi ve Merzifonlu’ya:
-Hünkarımız sizden emanet olan mühr-i hümayunu, sancak-ı şerifi ve müftah-ı kabeyi ister, dedi
Merzifonlu istenilen şeyleri Ağa’ya teslim etti ve:
-Bize ölüm var mı Ahmet Ağa, diye sordu
Ahmet Ağa da:
-Olmak gerek sultanım, diye cevap verdi
Merzifonlu bu sözlerden sonra iki rekat namaz kıldı, odada bulunanları dışarı çıkardıktan sonra ilmeği eli ile boynuna geçirdi, Ahmet Ağa’ya:
-Hadi Ahmet Ağa, bizi dualarından eksik etme, işini bitir, dedi
Celadlar iki yandan çektiler ve Merzifonlu’yu boğdular Kesilen baş bir torbaya konulup Edirne’ye yollandı Tarihi kaynaklara göre Merzifonlu’nun kesik başı Edirne Sarayı’nın önüne konduğu zaman, bir yıldırım isabet edip kafayı yakmıştır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com