![]() |
Alt-Üst Börek |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Alt-Üst Börek![]() Malzemeler 2 yumurta 2 yemek kaşığı yoğurt 100 gr ![]() 100 gr ![]() 1 çay kaşığı tuz Aldığı kadar kek unu Üstüne sürmek için bir yumurtanın sarısı Susam Tarif Hamuru karacağınız kaba yağı ve kremayı koyup tel çırpıcı ile karıştırın ![]() 2 yumurtayı kırın, yoğurdu ekleyin ![]() Hepsini tel çırpıcı ile iyice karıştırın ![]() Un ve tuzu ekleyip, artık koyulaşan hamuru elle toparlamaya başlayın ![]() Çok güzel yumuşak bir hamur elde ediyorsunuz ![]() 10-15 dakika hamuru dinlendirip, tezgahın üstüne alın ve hamuru ikiye bölün ![]() Bir parça diğerinden hafifçe büyük olsun ![]() Un ve oklava yardımıyla biraz büyütüp yapacağınız tepsinin altına hamurun yarısını kenarlarını hafif yukarı doğru bastırarak yerleştirin ![]() Üstüne hazırladığınız içi yayın ![]() Diğer hamuru da açıp üstüne koyun ![]() Üstüne yumurta sarısını fırça yardımıyla sürüp, susam serptikten sonra önceden ısıttığınız fırında 180 derecede 30-35 dakika pişirin ![]() |
![]() |
![]() |
|