Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
altüst, börek

Alt-Üst Börek

Eski 10-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Alt-Üst Börek







Malzemeler
2 yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
100 gr ayçiçek yağı
100 gr krema
1 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar kek unu
Üstüne sürmek için bir yumurtanın sarısı
Susam
Tarif
Hamuru karacağınız kaba yağı ve kremayı koyup tel çırpıcı ile karıştırın
2 yumurtayı kırın, yoğurdu ekleyin
Hepsini tel çırpıcı ile iyice karıştırın
Un ve tuzu ekleyip, artık koyulaşan hamuru elle toparlamaya başlayın
Çok güzel yumuşak bir hamur elde ediyorsunuz
10-15 dakika hamuru dinlendirip, tezgahın üstüne alın ve hamuru ikiye bölün
Bir parça diğerinden hafifçe büyük olsun
Un ve oklava yardımıyla biraz büyütüp yapacağınız tepsinin altına hamurun yarısını kenarlarını hafif yukarı doğru bastırarak yerleştirin
Üstüne hazırladığınız içi yayın
Diğer hamuru da açıp üstüne koyun
Üstüne yumurta sarısını fırça yardımıyla sürüp, susam serptikten sonra önceden ısıttığınız fırında 180 derecede 30-35 dakika pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.