Kaplumbağalar Piknikte... |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kaplumbağalar Piknikte...Bir zaman gelmiş ve kaplumbağalar ülkesinde su tükenmiş Ne yapıcaz diye düşünürken aralarında en yaşlı, en bilgin olanı demiş ki:“Şu dağı görüyormusunuz? O dağın arkasında büyük bir göl var ”Ee, koca dağı hepsi birden aşamazlar Aralarında çok yaşlı olanlarda var Bunun üzerine oraya gidip su getrmeleri için en genç 2 kaplumbaga seçilmiş![]() Genç kaplumbağalar 25 yıl sonra göle ulaşmışlar ![]() çok demeyin Ancak çıkmışlar dağı Hem nasıl olsa uzun yllar yaşıyolar Bir de farketmişler ki suyu alıp götürmek için yanlarına kap almayı unutmuşlar Kaplumbağalardan biri;“Ee nabıcas şimdii?? Birimizin gidip kap alması lazım ![]() Diğerimiz de burada beklesin ki kimse gelip içmesin sudan!! En iyisi sen git!”“Olmazz… Ben gidicem sen ya suyu içersen?![]() O zaman köy susuz kalır ve hepimiz ölürüzsusuzluktan!” “Yok valla bak yemin ederim ağzımı sürmiiycem ![]() sen git al gel kabı beklicem![]() Söz veriyorum ”Bunun üzerine diğer kaplumbağa yola çıkmış ![]() Orada kalan da beklemeye başlamış![]() ![]() Aradan 30 yıl geçmiş ![]() 40 yıl![]() 50 yıl![]() Sonunda bekleyen kaplumbağa bu böyle olmayacak demiş![]() Galiba gelmeyecek bu![]() Köydekiler de öldü herhalde susuzluktan En iyisi ben biraz su içeyim de bari ben hayatta kalayım![]() Kaplumbağaların soyu devam etsin![]() Tam eğmiş kafasını göle doğru bir yudum alacakken çalıların arkasından bir ses duyulmuş![]() ![]() “Bak böyle yaparsan gitmem amaaa!! |
|
|
|