![]() |
Nişanlanmak Günah Mı? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Nişanlanmak Günah Mı?![]() Arkadaşlar birazcık uzun bir konu oldu ama artık vaktinizi helal edin ![]() " Nişanlanmak evliliğe giden bir yoldur, adımdır ![]() ![]() Sınavımızda (hayatımızda) bırakamıyorsak bazen hırsımızı bir an önce bırakıp, elimize Kur'an-ı Kerim 'i alarak inceleyelim düşüncesindeyim çünkü o içinizdeki hırsınızı (nefsinizi) er ya da geç sahibine teslim edeceğiz hepimiz hayırlısıyla da gerçeği görebileceğiz daha iyi sahibimiz Yüce Allahtır ![]() ![]() Hayatımızın doğrularını bulabilmek için zevkleri bırakıp, ilim (gerçek bilgi / Kur'an-ı Kerim) ile çözüm bulmalıyız, araştırmalıyız ve bilinci yaymalıyız, çok şükür ![]() ![]() ![]() Hata etmeyi sürdürürüz birimiz hata ediyor ise karşıdakine hatasını kibarca göstermek ve sorunun ne olduğunu sormak olmalıdır ![]() ![]() ![]() Gördünüz mü? Tek bir Allah'ın Sözü Ayet'i ne kadar önemli burada kastım kendimizin ile Takvasından/ Allah korkusundan şüphe ettiğimiz kişiler ile aramızdaki mesafeyi ve iletişimi kontrollü tutmanın önemidir diye düşünüyorum ![]() ![]() Not: Allah korkusu olan insanlar Kur'an-ı Kerim'i okur ve kendini düzeltmeye çalışır, uyarıları alır Kur'an-ı Kerim ile karşılaştırır hissettiğinde Yüce Allah'tan af diler, karşısındaki kişiye de güzel söz söyleyebilir (bana göre) ![]() ![]() ![]() İletişimde olduğunuz kişilere, Allah'ın Ayetlerini hatırlattığınız halde onları önemsemeyen, okumayan kişiler ile birlikte olmanızın karşılığını bu dünyada da görmekteyiz ![]() ![]() ![]() Günümüzde nişanlanmak bir batıl gelenektir diye düşünmekteyim ![]() ![]() Nişanlıyken ; - (Gizlice) buluşurum ![]() - (Gizlice) iletişim kurarım ![]() - Sınırları kaldırırım, kitaba uymam bakmamda ![]() (gibi ![]() ![]() Diyenlerdenseniz yanlış yoldasınız diye düşünmekteyim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|