![]() |
Yusuf İle Züleyha'dan... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yusuf İle Züleyha'dan...“Sen onlara bu kıssayı anlat, belki üzerinde düşünürler ![]() A’raf, 176 Söz Başı Bismihû ![]() ![]() Önce söz vardı, hayat sonradan geldi ![]() Önce çile vardı ihsan arkadan geldi ![]() Önce iştiyak, arkadan sebat geldi ![]() Sözün yaratılışı Züleyha’nın yaradılışından evveldi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mülk gibi söz de, ne senin ne benim ![]() Cümle gibi aşk da ne senin ne benim ![]() Söz de, aşk da, ne benim ne senin ![]() Bir yaz sabahına doğan ve su değdiğinde kokusunu salan kırmızı sardunya, ağustos göklerinde başımın üzerinden geçen bulut, mayıs gülü, ışıklı nisan yağmuru ne kadar Allah’tansa, mülk gibi söz de ve aşk da O’ndan ![]() “Sen” tahtına yazıcı kimi oturtsan da, beşerî bir sevgili ya da cismanî bir aşk gibi görünen, hiçbir yol O’ndan özgeye çıkmıyor aslında, “gönül tahtına O’ndan özge sultan” olmuyor ![]() Değil mi ki her şey O’ndan, gidecek yer yok O’ndan başka ![]() ![]() İnsan o ki, O’ndan başkasını sevemez sevginin mahiyeti icrabı, O’ndan başkasını bilemez bilginin mahiyeti icabı ![]() Işık ki tek kaynaktan dağılır, ışığı yakın olan aydınlık, uzakta kalan karanlıktır ![]() ![]() Kimi zaman sevdiğimizin ne olduğunu bilmeden severiz ![]() Bir çiçeği, bir kuşu, denizi, yağmuru, gökyüzünü, yazıyı, yazıyı yazanı, kalemi tutanı, bir yaratılmışı hasılı ![]() Söz gelimi Leylâ Mecnun’u, Şirin Ferhâd’ı, Züleyha Yûsuf’u sevdiğini zannedebilir ![]() Oysa sevmek, en fazla, neyi sevdiğini fark etmek demektir ve seven biraz da neyi sevdiğini bilendir ![]() Çünkü ışığın kaynağı tektir ve kim aydınlığının kendinden menkul olduğunu iddia edebilir? Her aşk O’na çıkar sonunda, O’ndan başkasını sevmek imkânsız gibidir ![]() ![]() Bu yüzden değil mi ki kendini kaybetmek gibi görünen aşk, aslında kendini bilmek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Küçük bir biliş farkı ![]() Mülk gibi aşk da Allah’tan ![]() Ruhun da O, kalbin de O, aklın da O ![]() Tenin de O, canın da O, cismin de O ![]() Ve aradan perdeleri kaldırarak O’nu bilmek olarak tanımlanan şey, bu seyr ü sefer, sadece O’nu bilmeyi bilmenin sancısından ibaret ![]() Sevginin yanılgısı yok ![]() ![]() ![]() ![]() Züleyha ki Yûsuf’u sevdi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İşte bütün hikâye: Kim düştü kuyuya, Yûsuf mu, Yakub mu, Züleyha mı? Zindan kimin kader, Yûsuf’un mu, Yakub’un mu, yoksa Züleyha’nın mı? Yûsuf, Yakub ve Züleyha yok aslında ![]() ![]() Söylenmemiş Mesnevi kalmadı yer yüzünde ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() HerYûsuf u Züleyhabir öncekinin hem aynı hem başkası ![]() ![]() ![]() Şiir : Bu kez birkaç kitap yine aynı ayna ve birkaç ruh hepsinin içinde mevcûd züleyha’nın acısı acının Züleyha’sı (Ayşegül Köse) |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yusuf İle Züleyha'dan...YUSUFUN RÜYASI Yusuf… ![]() BİSMİLLAH! Bir çok razılık bir çok başlangıç, bir çok aşma bir çok aşkınlık ![]() Uyandın, seni perdeler ötesinden hakikate doğuran aşka Bismillah! Yusuf’u kuyunun karanlığından ve önlün gecesinden geçiripde Züleyha’ya getiren kervana Bismillah! Züleyha’nın ateş bahçelerini İbrahim’in gülşenine çeviren yangına,yakılan ve yanan trende uyanan ruha Bismillah! KuyuyaBismillah! Zindana Bismillah! Karanlıktan aydınlığa çıkaran duaya,hüzün ile semaya ağan ruha Bismillah! Ey kalbin üzerinde titreyen hüzün ! AcıyaBismillah! Ateşe Bismillah! Gözyaşına Bismillah! Ne olursa kalpte olur,ey kalbi kırıklarla beraber olan Allah’ım! Yolunda yürümek için ben kuluna lütfettiğin,ikbalim olan yol arkadaşıma Bismillah! Mesnevi bahçelerinin diretmiş dildarı merhaba! Mana aleminden kağıda düşen kelama Bismillah! Kaleme inşirah veren nu’na Bismillah! Nun’un nakşı bir ah’a Bismillah! Bir ah çekip de derundan kalbimde buluverdiğim Gül-i siyaha Bismillah! Nazan Bekiroğlu |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yusuf İle Züleyha'dan...YUSUFUN RÜYASI Güzeller güzelli Yusuf çölün koynuna uzanmış olan Kenan şehrinde yaşamaktadır ![]() ![]() O nun güzellik şöhretini duyan bedevilerden biri bir gün çöller aşıp seraplara kanmadan vahalarda duraklayıp, hiç yolundan sapmadan Kenan a Yusuf u görmeye gelir Yusuf un bir gülümsemesi ile içi aydınlanan bedevi ona sırtındaki deve tüylü heybeden çıkarttığı aynayı hediye eder Yakub diğer oğullarına Birinizin yerini yeğ tutamam diğerine şu baba yüreğimde dese de Yusuftan gelen ışığa gözlerini kapayamamış ve ona duyduğu muhabbet diğer oğullarına duyduğundan daha fazla olmuştur Bu durumun farkında olan diğer oğullar bir gün Yusufu kıra götürmek için Yakubdan izin isterler Yakub tedirginlik duymasına rağmen gene de onlara izin verir ![]() Yazar bu bölümün sonunda kurdu kuyuyu ve aynayı konuşturur Yusufun kardeşlerinin Yakuba Yusuf u kurt yedi demeleri kurdu endişelendirir Zira bundan böyle herkes Yusuf’u kurt yedi diye bilecektir Kurt suçsuz olduğunu insanlara nasıl duyurabilirdi? Sözün bu kısmına gelince kurdun nemli gözlerinden boncuk gibi yaşlar dökülmeye başladı Gri tüylerle kaplı göğsü ön ayakları ıslandı Kurdun alnına öyle bir leke sürülmüştü ki kurt bu lekeyi nasıl yıkayacaktı? Kıyametin kopacağı güne değin tüm torunlarına geçecekti bu leke Kurdun Tanrıdan tek muradı vardı onu bu ayıpla yaşatmamasıydı Rabbim ne güzelsin dedi kuyu derin gözleri semada Yusuf gibi bir güzeli karanlığında tam üç gün üç gece konuk etmişti Aydınlığıyla aydınlanmıştı karanlıkları ve kokusuyla sağalmıştı bütün gizli saklı yaraları Yusufu kucakladı Rabbinin ona verdiği izinle ve emirle okşadı hiç yormadan ürkütmeden ve korkurtmadan Üçüncü bölüm Züleyhanın Rüyası Yazar bu bölümün başında Züleyhayı tasvir eder Züleyha Mısırın en zengin en soylu saraylarının birinde Annesinin bir tanesi babasının güzeli Mısırın en güzeli Su damlası lotus dalı Züleyha Gönüllerin emeli Züleyha çöl çiçeği Mısırın parlak seheri Kaç gönle tuğ diken genç ece Kaç ülkenin hakanı olup da henüz düşmemiş kale ele geçmeyen ülke fethedilmeyen şehir Adı Hintten Yemene uzayıp giden efsane Züleyhanın gördüğü rüya Züleyha nın düştüğü yanılgı dilenci Yusufun pazara çıkması Yusufun Züleyhanın yanında büyümesi Züleyha nın Yusuf tarafından görülmek istenmesi Mısırlı kadınların Züleyhayı kınaması ve Yusufu görünce ellerini kesmesi Yusufun duası ve gömleğinin yırtılması sarı gülün yapraklarının ufalanması Yusufun zindana atılması Züleyhanın Yüsufa mektup yazmaya başlayıp hitaptan öteye geçememesi Züleyhanın kendi Tanrısında aradığını bulamayışı Züleyhanın Yusufun Rabbini bilmesi Züleyhanın ilk duası Züleyhanın gençliğini ve güzelliğini kaybetmesi ve daha sonra kaybettiklerini geri istemesi gibi olaylar hikayenin bu kısmında yer alır Bu bölümde ayrıca Yusufun gözleri elleri ve alnı için bir kaside yer almaktadır Yusufun gözleri bir derin kuyu Yusufun gözleri bir gizli bahçe yağmur yemiş gül vurgunu bir yasak kent surları kuvvetli bir iç şehir kapıları kilitli yağmurdan sonra açan güneş Züleyhaya Yusufun gözleri güneşten sonra yağan yağmur Dördüncü bölüm Firavnın Rüyası Bu bölümün başında Yusufun zindana götürülmesi anlatılır Kocaman bıyıklı kocaman elli kocaman kılıçlı adamlar kapıları açtılar kapıları kapadılar Kırk merdivenlerden indirip de karanlığın kuyusuna Yusufu zindana koydular Bir mazlum ahı suretinde zindana koyulduğu ilk gece ve ertesi gece ve daha ertesi gece Yusuf hiç uyumadı Taş zeminde dizlerinin üzerinde öylece oturuyorken ve gözleri aynı noktaya dikili sadece düşünüyorken Ölümün ölüm öncesindeki kardeşi demek olan uyku Yusuftan uzaktaydı Zindanda Firavnın ekmekçisiyle şerbetçisi de vardır Yusuf daha önce gördüğü rüyayı burada da görür O artık ne için yaratılmış olduğunu ve görevinin ne olduğunu bildi O bir nebiydi? Yusufa zindanda yorum ilmi verilir ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yusuf İle Züleyha'dan...ZÜLEYHANIN GENÇLİĞİNİ GERİ İSTEYİŞİ Gençliği ve güzelliği kendisini terk ederken bir acı indi Züleyhanın kalbine ![]() ![]() ![]() ![]() Endam aynalarıyla bölündüğünde yollarım yarım aynalar tutulduğunda yüzüme dökülen o sınırsız ışığı geri ver Geri ver parlak inci tenimi hilal kavsi kaşlarımı bir ceylanın gözlerinden müstear eşinden başkasına dikilemeyecek gece rengi gözlerimi Bir meyvenin tazeleğini içmiş ağzımı inci dişlerimi Yanağımda tek gerdanımda çifte benimi Kınalı topuğumu örten simsiyah saçlarımın gecesini Hindistanın aysız geceleri kadar kara ve büyülü bir büyücünün tezgahındaki misk ve amber karışımları kadar güzel kokulu sırma kadar parlak ve bir yılan kadar kavrayıcı saçlarımın hazinesini Geri ver Rabbim gençliğimi güzelliğimi Ak göğsümü ince belimi Rabbim dedi Züleyha bana endamımı ver geri Rüzgar estiğinde boynu bükülen gül dalı yıldızlara baş çeken servi ağacı suya eğilen söğüt dalı kıl yeniden beni ![]() Rabbim dedi Züleyha mucizedir bunu istemek bilirim ![]() Göklerinden kayan bulutlarında mucize var sabit gibi görünüp de yürüyüp duran dağların yatağını doldurup da taşmayan deniz Direksiz duran çembersiz dönen gökkubbe Saydam küreler üzerinde birbirine çarpmadan ve harikulade bir nizam içre dönüp duran seyyarelerin mucize Rabbim dedi Züleyha gökte asılı duran hilalin mucize doğan ay batan ay mucize Her seher vaktinde ağarması günün her gurup vaktinde dökülmesi geceye ![]() Kemale çıkması güneşin zeale akması her gün her sabah doğması batması her akşam ![]() Nilin mevsimine göre taşması ve yüzyıllardır denize doğru akması mucize değil mi? Bana mucizeni ver Bana gençliğimi bana güzelliğimi geri ver Mısır ülkesine yağıp duran şu yağmurlar her bir yağmur damlasının çölün susuz göğsüne inmesi ve oradan bir daha göklere yükselmesi mucize değil mi? Nefes alışım mucize yaradılışım mucize bir kan damlasından var edilişim Ölecek olduğum mucize mucize bir daha dirilecek olduğum Ölüm mucize öğrendim ölümlüymüşüm Tekrar doğmamı sağla aşk mucize öğrendim ölümsüzmüşüm ![]() Bana gençliğimi bana güzelliğimi geri ver Mucizeyse istediğim isteyebildiğim mucize Rabbim bana mucizeni ver Mucize değil mi Rabbim şu kalbimdeki? Rabbim sana görmeden iman edişim mucize değil mi? Züleyha saatlerce böyle dua etti ![]() Ağladı ![]() Çünkü onun duası sevk edildiği yolculuğun mutabıkı olan bir dua değildi Güzelliğini sureti olarak geri istiyordu |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yusuf İle Züleyha'dan...ZÜLEYHANIN İLK DUASI Rabbini bilen Züleyha ilk dua olarak hemen oracıkta Rabbim gözlerimden bu acıyı kim silecek benim Kim yıkayacak gözlerimin içini Kim yıkayacak acılarla dolan kalbimi Hemen arkasından da olsun dedi Rabbim her şeye razıyım Hepsine razıyım Yeter ki aşktan azad etme kalbimi Yeter ki göz yaşlarımın serininde yıka içimi Göz yaşlarımı ve aşkımı alma onlar bende kalsın ![]() Ödül olsun Bağış olsun Yoksulluğum zenginliğim olsun Aşkım yeter muhabbet denizinin kıyıları ne denli sınırsızmış göreyim Aşkım yeter varlığımın anlamı neymiş çözeyim Yeter aşkım yeter ki aşkımın kalbime düştüğü yere kadar yükseleyim Aşkım yeter tenimin kafesiyle düştüğüm kuyudan aşkımın tüyleriyle yükseleyim Aşkım yeter tenimin beni hapsettiği zindandan aşkımın kanatlarıyla geçip gideyim Aşkla var olduğum yerde yine aşkla yok olayım Rabbim acıya razıyım ama gözyaşım bende kalsın Razıyım yoklukta var olayım Yitirdikçe bulayım Öldükçe doğayım Canım çekildikçe aradan saf aşktan ibaret kalayım Rabbim çıkar aradan takılıp kaldığım tenimi kaldır aradan saf aşkla aramdaki perdeleri |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yusuf İle Züleyha'dan...Yûsuf’un aşkıyla Züleyha öyle bir hale girdi ki artık herşey ona Yûsuf demekti ve Yûsuf’a yakınlığı nisbetinde muteberdi ![]() Bundan sonra, dedi Züleyha, nasıl eskisi gibi konuşur, eskisi gibi güler ve ağlarım? Nasıl aynı ağaç olur artık aynı olmayan ağaç, benim kalbimin üzerinden Yûsuf geçmişken? Nasıl eskisi gibi görünür evren gözüme hiçbir vasfı artık eski vasıflarının hiçbirine benzemiyorken? Dilim Yûsuf’un adından başka bir sözcük telâffuz edemiyorken, kuştan, ağaçtan, sudan nasıl söz açarım? Kuş diyorsam, Yûsuf demek istiyorumdur ![]() ![]() ![]() Yûsuf İle Züleyha- Nazan Bekiroğlu |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yusuf İle Züleyha'dan...Aslı Zelicka’dır, Potifar’ın eşi ve Yusuf’un aşkı, su perisi olduğu da söylenir ama dünyanın en büyük aşkıdır belki de Züleyha’nın aşkı ![]() Yusuf, İbrani Peygamberi’dir ![]() ![]() ![]() ![]() Kenan ülkesinde yaşayan Yusuf – ki adı İbranice Yosaf’dır- babası Yakup peygamber tarafından çok sevilince onu kıskanan kardeşleri tarafından kör kuyuya atılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Züleyha’nin Hz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Aşkın ağır tutkusuyla karşılaştığı herkesi “Yusuf” diye çağırır olmuş, o kadar ki, başını geceleri gökyüzüne kaldırdığı zaman Yusuf’un adını yıldızların dizilerek yazdığını iddia edermiş ![]() Fakat Yusuf efendisiyle evli olan Züleyha’nın aşkına karşılık vermesi olanaksızmış ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “Züleyha, birgün bütün kadınları evine davet etmiş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Fakat Züleyha’nın ağır aşkı Yusuf’un zindanı boylamasına neden olmuş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yusuf İle Züleyha'dan...YUSUF İLE ZÜLEYHA’dan(kalbin üzerinde titreyen hüzün) ………Rabbim,dedi Yusuf,sen bana,kendi isteğimin dışında şu iklimde ve şu odada bulunduğum şu anda,Züleyha’yı istememeyi isteyebilmeyi nasib et ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Öyleyse aslolan :”yaklaşma”Öyleyse Rabbim insan yaratılmışlığımın sorumluluğuyla en fazla baş başa kaldığım şu anda,şu odada,sen bana istememeyi isteyebilmeyi nasib et ![]() ![]() Rabbim,diye devam etti Yusuf duasına ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Böyle dua edince Yusuf,ona Rabbinden bir işaret geldi ![]() ![]() ![]() ![]() SONRA:YUSUF’UN ELLERİ Yusuf’un elleri bir salkım üzüm Bir ak zambak ,şakağında Yusuf’un eli Kimi parmakları elif,tırnakları karanfil Kimi parmakları kalem,tırnakları gül Elleri Yusuf’un Elmacık kemiklerinde gezinirken bir dağ lalesi,incecik bıyıklarının üzerinden geçerken bir demet kiraz çiçeği,gül yağıyla ovalarken sakalını bir sümbül çelengi ![]() ![]() Bir nar çiçeğini ezebilir mi benim Yusuf’um Yusuf’un elleri yoksa ben de yokum Yusuf’un elleri,alnında bir esmer kelebek,Yusuf’un eli şahdamarında,Züleyha’ya yakın ölüm Dudaklarının üzerinde duraklıyorsa bir an,Züleyha’nın kalbi demektir Yusuf’un elleri Çenesine dayalıysa Yusuf’un elleri, Züleyha’nın kalbinde demektir Yusuf’un eli Kaç zamanı araladı Yusuf’un elleri Kaç zamandır yed-i beyza Yusuf’un eli Yanağında gezinirken,bir demet nergis,bir sap suçiçeği Yusuf’un elleri Bir yasemen dalı,dizinin üzerinde unutulmuşsaYusuf’un sağ eli Bir Yusuf çiçeği Yusuf’un sol eli |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yusuf İle Züleyha'dan...ZÜLEYHA’NIN YUSUF’A MEKTUP YAZMASI … “Yusuf” yazdı Züleyha,sayfanın ortasına ![]() ![]() Bir satır ileri geçsem hitaptan,dedi,yanacağım ![]() Züleyha devam etti: “Ah benim Yusuf’um,ah benim,ah/senim,dedi,başka bir şey diyemedi ![]() Züleyha Yusuf’a bir mektup yazmaya başlayınca “Yusuf “diye başladı,”Yusuf ” diye bitirdi ![]() ![]() ![]() ![]() “Yusuf,dedi,kelamım artık sende hükümsüz ![]() ![]() ![]() ![]() Züleyha’nın gülümsemesi “Bir gün Züleyha, arkalığına beyaz sümbül dalları işlenmiş tahtırevanıyla geçiyordu kütüphanelerin ve tapınakların kenti olan kentinin sokaklarından ![]() Görkemli bir alayla geldiğini görenler saygı ve hayranlıkla kenara çekiliyor ve Züleyha’ya yol açıyorlardı ![]() ![]() ![]() Birden bir meczub, ehil arslanları, atları ve arabaları aşarak Züleyha’nın tahtırevanının önünde dikiliverdi, yürüyüş durdu ![]() ![]() Gözlerini kaldırarak Züleyha’nın yüzüne bakmaya başladı meczub, “Züleyha…” dedi, “sevindir beni!” Züleyha kölelerine meczubun sevindirilmesi için işaret etti ![]() Köleler mor renkli kadife bir keseyi uzattılar avucuna; ama meczub oralı bile olmadı ![]() “Züleyha…” dedi, “Sevindir beni, bana gülümse! Başka bir şey istemem ![]() Züleyha bu sesi hatırladı ve yüzüne dikkatlice bakınca, aşkını reddettiği silik bir yığın sima arasından bir zamanların ordu kumandanını tanıdı ![]() ![]() Başını önüne eğen meczub sessiz ve sakin geldiği gibi çekiliverdi ![]() O günden sonra Mısır’ın lisanına “sadaka vermek” anlamına gelen yeni bir deyim yerleşti: Züleyha’nın gülümsemesi ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yusuf İle Züleyha'dan...Züleyha’nın Yusufluğu Kollukçular Yusuf’u alıp götürdükten ve hüzünlü gece Nil’in üzerinde bir ürperti gibi asılı kaldıktan sonra hiç uyumadan ertesi sabahı buldu Züleyha ama, hayatı her zamanki tadında bulmadı ![]() ![]() ![]() ![]() Tapınaklarda genç rahiplerin buhur yakma görevini yerine getirmesinden bile erken saatte Züleyha ırmağa bakarak düşünmeye başladı ![]() ![]() ![]() Yusuf,dedi Züleyha, sen benim, evvel düşen şehrimsin, ahir düşen şehrimsin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Fakat güzelsin ![]() ![]() Suçlu değilsen de bana, beni suçlu kılacak kadar güzelsin ![]() ![]() ![]() Yaratılmışların en güzeli karşısında,ruhum kadar bedenim,kalbim kadar kalbimden çıkıp da bütün bedenimi deveran eden kanım ve damarlarım,ve bütün zerrelerim akıyorsa sana, ben de dünyanın en mücrim masumu değil miyim? Çünkü, dedi Züleyha, güzelliğin bir derin kuyu senin ![]() ![]() ![]() Tufandan kurtulmak için kendi derinliğine akan bir ırmak gibi; akmasam sana ölürdüm Yusuf, aktım, yine öldüm ![]() ![]() ![]() ![]() Ve yine dirilecek olmamın emniyetiyle ölümlü oluşumu çok sevdim ![]() ![]() ![]() ![]() Yusuf,dedi Züleyha, aşk zorlu bir sınav,ben bu sınavı en baştan ve gönüllü mü kaybettim? Hayır işte! Yitirmiş görünsem de kazancımsın sen benim ![]() ![]() ![]() ![]() Bak alnına, iki kaşının ortasına ![]() ![]() ![]() Değil mi ki sen Yusuf güzelisin, gömleğin çoktan yırtık senin ![]() ![]() ![]() ![]() Yusuf ile Züleyha / Nazan Bekiroğlu |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yusuf İle Züleyha'dan...Yusuf dedi Züleyha; ”Sevdim seni, seni sevdiysem, bir eşikten geçtiğimdendir ![]() ![]() ![]() ![]() Ve biliyor musun, seni sevdiysem, bütün ruhların yaratıldığı ve henüz ruhlara cesetlerin biçildiği o mecliste, senin yanında yer almış olduğumu hatıramda taşıyor olduğumdandır bu ![]() ![]() Bu kadar tanıdık buluyorsam kalbimi kalbine, o ezeli uğultuyu hala kulaklarımda taşıdığımdandır ![]() ‘’Zaman bir masal gibi geçti ![]() ![]() … çok zordu yusuf’u görmeyen gözün züleyha’yı anlaması! çok kolaydı yusuf’u görmeyen gözün züleyha’yı kınaması!” |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yusuf İle Züleyha'dan...Yusuf'u kaybettik ![]() ![]() ![]() ![]() Kaç gömleğimiz yırtıldı ön yanımızdan sayamadığımız ![]() ![]() ![]() Yusuf bir teşbihti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kuyusuna düştüğümüz günahlarımız var ![]() ![]() Ve düştüğümüz bu günah kuyusunda bizi bırakıp giden güya kardeşlerimiz ![]() ![]() ![]() Kurtarılmayı beklediğimiz kervan var Yusuf gibi ![]() ![]() ![]() Kaynak: ForumPaylas ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Fakat kurtuluş ümidiyle elimizi tutup bizi bırakan ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ve rüyalarımız var avuçlarımızda onbir yıldız bir güneş ve ayımız olan ![]() ![]() ![]() Ne garib bir de hakikat var Yusuf'u sultan yapan ![]() ![]() Yusuf'u sultan yapan bir Sultan var ![]() ![]() ![]() Gömleğimizde kaç sultanlık bıraktık ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Simamıza baktığımızda parmakla kesilmiyor artık!!! Parmağı kestiren şey Yusuf'un sureti mi sandık ![]() ![]() ![]() İçteki sıretti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kaybettiğimiz Yusuf'luğumuz var ![]() ![]() ![]() Gömleklerimizde öldürdüğümüz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kölelikten geçen sultanlığımız var köle olmaya razı olamadığımız ![]() ![]() ![]() Sultan olmanın sırrı o gömlekteydi oysa ![]() ![]() ![]() Kaç defa yırtıp değiştirdik gömleğimizi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ne çare Yusuf'u Kaybettik ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yusuf'u Kaybettik! ![]() ![]() ![]() __________________ Zira sevilmekle imtihan olan bir masumdur Yusuf ![]() ![]() ![]() Yakup sever kuyuya düşer, Züleyha sever zindana ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yusuf İle Züleyha'dan...Aşk ![]() ![]() ![]() Aşk Yusuf'un Kenanında saklıdır ![]() Yusuf'un kuyusuna inmeden çözemezsin ![]() ![]() ![]() Aşk denen şeyi ![]() ![]() ![]() Yusuf'un kuyusuna saklanmıştır Aşk ![]() ![]() ![]() Yakup'un gözlerine bakmadan göremezsin ![]() ![]() ![]() Aşk denen şeyi ![]() ![]() ![]() Yakup'un gözlerine saklanmıştır Aşk ![]() ![]() ![]() İnlemeden anlayamazsın Yakup gibi ![]() ![]() ![]() Kaynak: ForumPaylas ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Aşkın ne olduğunu ![]() ![]() ![]() Malum bir meçhule sarılmaktır Aşk ![]() ![]() ![]() Sıkı sıkıya sarılmak ![]() ![]() ![]() Uçurumdan düşen insanın sarıldığı bir dal parçası gibi belki de ![]() ![]() ![]() O dalı bırakmaktır bazen ![]() ![]() ![]() Uçurumun dibinde bekleyen Maşuğa kavuşmak için ![]() ![]() ![]() Baktığın her yerde Maşuğu görmek ![]() ![]() ![]() Duyduğun her seste O'nu dinlemek ![]() ![]() ![]() Söylediğin her şeyi O'nun için yapmaktır Aşk ![]() ![]() ![]() Her yönde O'nu görmek ![]() ![]() ![]() Her yönde O'na gitmek ![]() ![]() ![]() O'nun için gülmek ![]() ![]() ![]() O'nun için ağlamak ![]() ![]() ![]() Yemek ![]() ![]() İçmek ![]() ![]() ![]() Uyumak ![]() ![]() ![]() Yakup kadar yakın olmak özlediğine ![]() ![]() ![]() Bir o kadar da uzakta bulunmaktır sevdiğine ![]() ![]() ![]() İstese dünyaları yıkacak imkana sahip olmak ![]() ![]() ![]() Ellerini uzatsan tutacak kudrete sahip olmak ![]() ![]() ![]() Nazı geçen olmak ![]() ![]() ![]() Ama ellerini uzatmamanın sırrıdır Aşk ![]() ![]() ![]() Seslensen ses alacak makama sahip olmak ![]() ![]() ![]() Ama hamuş(sus-pus)olup beklemenin adıdır ![]() ![]() ![]() Sırrıdır Aşk ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bazense kaybolmak beraberce Kenan ilinde ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yusuf İle Züleyha'dan...Yusuf tek başına ne yapılabileceğinin en şahane örneği Yusuf kuyuların efendisi Yusuf kara zindanların ışığı Yusuf efendisine ihanet etmeyen sadık köle Yusuf kölelikten efendiliğe geçiş Yusuf züleyhaya rağmen ahlak abidesi Yusuf erkekliğin şanı şerefi Yusuf evlat Yusuf çile Yusuf kurtuluş Yusuf can canan sevgili yar bir daha gelmedi Yusuf dünyaya tek başımıza kaldığımızda yenildik hep Züleyhalara boyun eğdik kardeşlerimiz kuyulara attı köle olduk lâkin efendiliği geçemedik ah Yusuf Yusuf'ca yaşayamadık gıpta ettik sadece sana, anlamadık senide takıldık Züleyha'ya ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yusuf İle Züleyha'dan...Gömleğindi önce kana bulanan, Gömleğindi yine arkadan yırtılan, Yakub'un Gözünü açan da gömleğindi Yusuf Gömleğin adı iffet, Gömleğin adı izzet, Gömleğin adı hikmet, Giymek gerek ![]() Yusuf olmak için giymek gerek, Giymek için Yusuf olmak gerek ![]() Onun gibi dürüst, saf ve temiz ![]() En dipsiz kuyulara atılsan da, Köle gibi satılsan da, Dünya ya sultan olsan da, Sahib çıkmak taşıdığın gömleğe ![]() Çünkü inancın o senin, iffetin, izzetin ![]() Yırtılacaksa gömleğin, arkadan yırtılmalı, Belki kana da bulana bilir, Kör olan gözleri açmasa bile, Maneviyata muhtaç gönülleri açmalı ![]() Ey müslüman gençlik, Daha ne duruyorsun, Yusuf olmak zor iş olsa da Hep hedefin Yusuf olsun ![]() Sen Hz Muhammed'in (s ![]() ![]() ![]() Ve biricik Yusuf'usun ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|