![]() |
Gülzâr-İ İrfan... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Gülzâr-İ İrfan...![]() Peygamber Efendimiz -sallâllâhu aleyhi ve sellem- "Mü'min mü'minin aynasıdır ![]() ![]() Mü'min mü'mine nasıl ayna olur? Ayna ne iş yapar? İnsana kendisini gösterir ![]() ![]() ![]() ![]() Mü'min de mü'min kardeşine bir ayna olmalıdır ![]() ![]() ![]() ![]() "-Ne olur keşke ben de şu kardeşim gibi sâlih amel ve güzel ahlâk sahibi olsaydım?!" diye içinden geçirir ![]() * * * Bir zaman bozuk bir aynaya bakıp tıraş olmak istedim ![]() ![]() ![]() ![]() "-Falanca böyle yaptı ben de onun için bu hatayı işledim ![]() ![]() Elbette kötülüklerde rehber olan insanlar hem kendilerinin günahını hem de kendilerine uyan kimselerin günahlarını yüklenirler ![]() ![]() ![]() * * * Ne mutlu "Ben ben!" yerine "Sen sen!" veya "Senim benim!" yerine "Senin senin!" diyerek kardeşini kendine tercih edenlere! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() * * * Bir şey oldum deyip de kapılma kibre Altun iken sonra olursun gübre! Dikkat eyle sakın kapılma ucbe; Şeytanı kendine güldürme oğul ![]() ![]() ![]() (Gülzâr-ı İrfan) * * * Merhum Mahmud Sâmî Ramazanoğlu Hazretleri şöyle buyurmuştu: "Kalbin zikri hem hayatta hem memâtta (ölümde) hem haşırda hem neşirde dâimîdir ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|