|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
azam, ebu, hanife, hazretlerinin, imami, müthiş, zekası |
![]() |
İmam-İ Azam Ebu Hanife Hazretlerinin Müthiş Zekası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İmam-İ Azam Ebu Hanife Hazretlerinin Müthiş Zekasıİmam-i Âzam Hazretleri'ni sevmeyen bir kişi, onu aciz bırakmak için bazı sorular ayarlayıp sormak için, huzuruna geldi ![]() Dedi ki: - Ya imam, bir kişi şöyle diyor: "Cenneti ümit etmiyorum, cehennemden korkmuyorum, Allah'tan korkmuyorum, ölü eti yiyorum, rükû ve secdesiz namaz kılıyorum, hakka buğzediyorum, fitneyi seviyorum, yahudi ve hıristiyanları tasdik ediyorum, görmeden şahitlik yapıyorum ![]() İmam-ı Âzam Hazretleri, adamın kendisine: - Senin, bu hususta şahsî bilgin nedir? diye sordu ![]() - Ben bir şey bilmiyorum, deyince talebelerine sordu ![]() - Bu sayılan şeyler küfür alâmeti olduğu için, bu sözleri söyleyen adamın felâketine delalet eder, dediler, İmam Hazretleri ise: - Aksine, bu sözleri söyleyen adam Allah dostlarındandır ![]() - Cenneti ümit etmiyor, yani cennetin Rabbini ümit ediyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu cevabı verdikten sonra, bunları soran adama dönerek: - Cevabını aldın ![]() ![]() Adam: - Senin söylediklerinin hepsi doğrudur yâ imam, diyerek kalktı ve gözlerinden öptü ![]() İmam-ı Âzam Hazretleri o kadar kuvvetli bir zekaya sahipti ki, onun hakkında: - Numan bin Sabit, bir direğin altun olduğunu söylese onu isbat eder, denilmiştir ![]() İmam-ı Âzam Hazretleri'nin ismi Numan, babasının ismi Sabit'tir ![]() |
![]() |
![]() |
|