Orucun Arakancası |
10-10-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Orucun ArakancasıRamazanın başladığı şu günlerde her yerde Kuran okunuyor ziyafetler veriliyor mistizm olabildiğince yaşanıyor Oysa yeryüzü coğrafyasında aç susuz ve zulum gören Müslümanların haliyle ilgilenmemek nasıl bir oruç anlayışıdırOruç düşünme paylaşma yardımlaşma ayı değimlidirEnvayi çeşit yiyecekle tıka basa yenirken Arakan Müslümanlarının günlerce aç susuz korku ve dehşet içinde bulunması biraz iştahımızı kesermi bilmem ,gerçi yemek yemek bile zor olması gerekirken bu vurdum duymazlık nedir Daha dün KEŞMİR ,PATANİ ,GAZZE kan gölü idi sadece kan değil bireyin namusu o topluluğun namusu iken ırzana geçilen kaç Müslüman var ,eğlenelim ramazanı eğlenceye çevirelim ??? mutlu mesut ne güzel eda ediyoruz şu kutlu günleri Bilmem ne belediyesi kaç kişiye yemek verdik diye yarışa dursun 5 Milyona yakın insanın kendi topraklarında kabusu yaşarken acaba bizim tavrımız ne olmalıdır Birey olarak nufus cüzdanları bile olmayan evlenmeleri putçu zalimlerin keyfine kalmış bir mustazaf halk ,ticaret yapamaz ektiğini biçemez biçtiğini satamayan aşağılanan yoksayılan ezilen halkın feryadını kim DUYACAK Size ne oldu da Allah yolunda ve “rabbimiz! bizi, halkı zalim olan bu şehirden çıkar, bize tarafından bir sahip gönder, bize katından bir yardımcı yolla!” diyen zavallı erkekler, kadınlar ve çocuklar uğrunda savaşmıyorsunuz Nisa 75 Ülkede yaşanan şiddet olayları esnasında resmi rakamlara göre 600, resmi olmayan rakamlara göre 1000′den fazla Müslümanının yaşamını yitirdiği belirtilmektedir , halkın telefonlarının dinlendiğini, takip edildikleri ve can güvenliklerinden endişe duydukları için gerçek durumu iletemediklerini belirtilmektedirBaskı tecavuz öldürme yok edilme ile karşı karşıdırlar İşin garibi yıllardır bu zulum işlenir biz daha yeni duyuyoruz iyi mi ,modern Firavunlar putçu şövenistler dışarı hiç sızıntı vermezken içeride hiçbir yardımın girmesine izin vermemektedirler Sözde insan hakları savunucuları yalandan yere ayıp olmasın diye bir iki gündem uyutmacasını yayınlamaktadırlar Ezilen halk başka bir dinden olsaydı (Hiçbir insanın zulum görmesini istemeyiz )Sırf Müslüman olduğu için katledilen bu insanların yardımına kimler koşacak biz niçin oruç tutarız orucunanlamınedir Oruç sadece yeme içmeyi ve cinselliği terk midir orucun bunun ötesinde bir mesajı yok mudurZaten olayı şölenleştirme ve karnavallaştırmayı hiç saymıyorum sadece kendi avanesini ziyafete çağırmayı ve tıka basa yiyip içme ve israf denizinde yüzmeyi hiç anmıyorum Benim derdim orucun yeme içme ve cinsellik ötesi bir mesajı olduğudur Bu anlatılanlar bir araçtır yani bu analtılanları bir şey için yapmak gerekiyor Etrafımıza bakmamız gerekmiyor mu Arakan Eritre Moro Patani Gazze de neler oluyor nasıl bir oruç anlayışıdır Rabbimiz bizi niçin sorumlu kılmıştı Rabbimiz aklımız idrakimiz ve analiz yeteneğimiz nedeni ile sorumlu kılmıştırTüm ibadetlerimiz idrakimizi artırmak anlamak analiz yeteneğimizi geliştirmek içindirSadece yeyemek içmemek cinsellikten uzak durmak savm ın karşılığı olabilecek midir ? Oruç hayatı ve yaratılışı ,hayatın Rabbani boyutunu kavramaktırBunu anlamak ve yaşamaktan sorumlu olmaktır oruç Minafikun 9 Ey iman edenler! mallarınız ve çocuklarınız sizi allah’ı anmaktan alıkoymasın kim bunu yaparsa işte onlar ziyana uğrayanlardır |
|