![]() |
Trende Yolculuk |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Trende YolculukTrende Yolculuk Trende yanyana oturduğumuz adam, karşımızdaki delikanlıya nûtuk çekiyor ve: - Sigara efkâr dağıtır, diyordu ![]() ![]() - Sağ olun, diye cevap verdi ![]() ![]() - Amma yaptın ha, dedi adam ![]() Bu lâflar çevremizdeki yolcuların gülüşmelerine yol açmış, benimse fena halde canımı sıkmıştı ![]() ![]() ![]() ![]() Adam: -Herhalde sen aslan sütü de kullanmazsın, diye devam etti ![]() -Delikanlı, onun içkiden bahsettiğini anlamıştı ![]() -Bira dahil bütün içkiler haramdır, dedi ![]() ![]() Konuşmaları, benim olduğu kadar ayakta seyahat eden yolcuların da dikkatini çekmiş olmalıydı ![]() ![]() Adam, -Peki, dedi ![]() ![]() -O da aynı şey, diye cevap verdi delikanlı ![]() ![]() Adam, alaycı bir ifadeyle: -Amma tutucu bir insansın be kardeşim, dedi ![]() ![]() Çocuk yine susmayı tercih etti ![]() ![]() ![]() -Cehennem korkusundan dünyanın bütün zevklerinden mahrum kalıyorsunuz, dedi ![]() Dayandığım yerden doğrularak adama baktım ![]() Bu sefer bana dönerek, - Ne dersin dostum, dedi ![]() Sinirlerim iyice tepeme çıkmıştı ![]() -Gerçekten cesur bir insanmışsınız, dedim ![]() -Pek korktuğumu söyleyemem, diye cevap verdi ![]() Böyle diyerek koltuğuna biraz daha gömüldü ve cam kenarındaki sigarasına doğru uzandı ![]() -Buyurun, dedim ![]() ![]() Paketten büyük bir pozla çıkarttığı sigarasını, çakmaktan âdeta fışkıran aleve doğru uzatırken, -Hayır, dedim, sigaranızı değil, parmağınızı uzatın ![]() -Anlayamadım, dedi ![]() -Cehennemde yanmaktan korkmadığınızı, bundan daha iyi nasıl gösterebilirsiniz, dedim ![]() ![]() Adam ne diyeceğini şaşırmış ve bir saattir işleyen çenesi, âdeta tutulmuştu ![]() -İneceğim istasyona geldim, diyerek ayâğa kalktı ve kalabalığı yararak gözden kayboldu ![]() Çakmağın bende kaldığını, adam gittikten sonra farkettim ![]() ![]() -Sigara içmiyorsun ama çakmak sende kalsın, dedim ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|