![]() |
Karısı Mutlu Olmayan Erkek Mutlu Olamaz. |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Karısı Mutlu Olmayan Erkek Mutlu Olamaz.Karısı mutlu olmayan erkek mutlu olamaz ![]() Karısı mutlu olmayan erkek mutlu olamaz Mutlu olmak isteyen erkek önce hayat arkadaşını mutlu etmelidir ![]() Bülent avucunu açmış kendisine doğru elini uzatan adama ters ters baktı ![]() Elli yaşlarında gösteren adam görmeye alıştığı hırpani kıyafetli dilencilere benzemiyordu ![]() ![]() temiz ve sağlıklı görünüyordu ![]() dileniyor belki benden daha zengindir" diye düşündü ![]() sıkkındı birde sinirlenmişti ![]() Alaycı bir ses tonuyla : - Ekmek parası mı istiyorsun ? diye sordu ![]() - Hayır çikolata parası lazım! Bülent'in kızgınlığı şaşkınlığa döndü ![]() de başka oluyor diye düşündü ![]() - Niye siz ekmek bulamayınca çikolata mı yiyorsunuz? - Hayır ![]() bulamadıysak aç yatarız ![]() Bülent adamın ciddi mi konuştuğunu yoksa dalga mı geçtiğini anlayamamıştı ![]() - Bu gün karnınız doydu üstüne tatlı mı istedi canınız? - Fakirin canı mı olur ki tatlı istesin beyim ![]() - Bu bir kamera şakası mı yoksa sen iş bulamamış stendapçı mısın? - Hiçbiri değil ![]() ![]() götürmek istiyorum ![]() - Doğum gününde yaş pasta alınır bildiğim kadarıyla ![]() - O bizim için değil zenginler için ![]() bir kez bile yaş pasta alamadım ![]() götürdüm ![]() ![]() Adamın söyledikleri Bülent'in dikkatini çekmişti ![]() etmiş kapıyı çarpıp kendini sokağa atmıştı ![]() kadar yürümüştü ![]() ![]() denizi seyrederken çok rahatlardı ![]() ![]() Fakat karısının evde ağlıyor olduğunu bildiği için olsa gerek hiçbir şey onu rahatlatmıyordu ![]() Dilenciyle konuşurken biraz kafası dağılmıştı ![]() mi yoksa uyduruyor mu" diye düşündü ![]() - Cebinde bir çikolata alacak para yok mu şimdi? Bülent'in sorusu üzerine adam ceplerini boşalttı bir nüfus cüzdanından başka bir şey çıkmadı ![]() - Ben dilenci değilim ![]() ![]() ![]() Fakat bu gün bütün gün iş aradım aksilik bu ya hiçbir iş bulamadım ![]() Bülent oturduğu bankı işaret ederek yer gösterdi ![]() - Oturun biraz dertleşelim bari dedi ![]() Adam çekingen çekingen oturdu yanına ![]() - Yokmu eşin dostun borç alacak akraban? - Fakirin akrabaları da fakir olur beyim ![]() doyururlar ![]() - Dilenecek kadar çok mu seviyorsun karını ? - Hem de çok seviyorum ![]() ![]() - Hımmmm ![]() ![]() fazla üç yıl diyorlar oysa ![]() ![]() - Evet ![]() ![]() - Söyle o zaman nedir evlilikte mutluluğun sırrı? Söylediklerine bakılırsa sen mutluluğun formülünü bulmuş gibisin ![]() - Ben ilkokulu bile bitirmedim ![]() ![]() - Formül dediysem kimya formülü sormuyorum canım ![]() evliyim ![]() ![]() ediyoruz ![]() ![]() işimiz gücümüz her şeyimiz var ama mutlu değiliz ![]() yok ama mutlusun ![]() - Hiçbir şeyim yok mu? Hayır benim her şeyim var ![]() ![]() Sevgilim eşim arkadaşım hayat yoldaşım ![]() daha değerli ve daha önemli ne olabilir ki dünyada? Sizin ev araba iş diye her şey dediğiniz şeylerdir aslında hiçbir şey olan ![]() - Öyle deme şu kadar varlığın içinde bile karım her şeyden şikayet ediyor ![]() Bir de fakir olsam kim bilir ne olur? - Altın tasın kan kusana faydası yoktur beyim ![]() anlamamışsın ![]() yiyecekler yediği için mutlu olmaz ![]() bildiğinde ancak mutlu olur ![]() - Sizin mutluluğunuzun sırrı bumu ? - Olabilir ![]() kadar değerli olduğunu hissettiriyorum ![]() ![]() - Bir kadına değerli olduğunu nasıl hissettirilir? - Küçük kızı severek ![]() - Küçük kız mı ? Hangi küçük kız ? - Yaşı kaç olursa olsun her kadının içinde hiç büyümeyen bir küçük kız vardır ![]() kadar mutlu edersin ![]() - Nasıl yani ? - Küçük kız neleri sever nelerden hoşlanır bir düşünün ![]() beğenilmek ilgi görmek isterler ![]() ![]() Kendilerine prensesmiş gibi davranılmasını beklerler ![]() prenses olmayı hayal ederler ![]() ![]() isterler ![]() ![]() küçük kızlar ![]() - Haklısın ![]() ![]() ![]() sarılır "babacığım beni ne kadar seviyorsun?" diye sorar ![]() değiştirdiği zaman etrafımda "Baba güzel olmuş muyum?" diye sorar durur ![]() ![]() olmuşsun" demeliyim ![]() ![]() - İşte kadınlar bir ömür boyu bunu duymak isterler ![]() karıma böyle davranıyorum ![]() ben ona böyle davranmaya devam edeceğim ![]() "bebeğim" diye hitap ediyorum çok hoşuna gidiyor ![]() yapar mısın?" dediğimde çay yapmak için nasıl koşturduğunu görmelisiniz ![]() - Hiç kavga etmez misiniz siz? - Kavga evliliğin tadı tuzu ![]() ![]() ayrıdır ![]() ![]() uğraşmak ayrı bir keyif verir bana ![]() - Benim eşim çok ciddi kadındır ![]() ![]() - Küçük kızlar büyüdükleri zaman artık sevgi ilgi istemeye utanırlar ![]() ciddi yada en yaşlı kadının bile o küçük kız mutlaka vardır ![]() tatlı kızı sevindirmeyi mutlu etmeyi bil ![]() aldatma ![]() bakar ![]() ![]() narindir onlar ![]() ![]() dokunuşları severler ![]() - Bu tavsiyeni deneyeceğim ![]() ![]() Bazen işlerim çok yoğun oluyor o zaman eve çok yorgun gidiyorum ![]() - Bu sadece bir bahane ![]() ![]() Çoğu zaman birkaç tatlı söz yeterli olur ![]() karşılığını fazlasıyla alırsın ![]() için elinden gelen gayreti gösterir ![]() olamaz ![]() ![]() Düşünsene somurtkan mutsuz sürekli söylenen biriyle yolculuğa çıksan ne kadar mutlu olabilirsin ![]() - Haklısında bende bütün gün ailem için çalışıp yoruluyorum ![]() - Yine para yine dış sebepler ![]() para için erkekleri sevmezler ![]() ![]() hediye almayı severler ![]() ![]() hediyeyle mutlu olmasını bekleme ![]() hediyenin bir anlamı yoktur ![]() ![]() kazandım günlük yedik ![]() ![]() Hiçbir zaman karımın kulaklarına altın küpe takamadım ama her zaman aşk sözleri fısıldadım ![]() hep öpücüklerle sevdim boynunu ![]() giydiremedim ama kendi bedenimle ipek elbise gibi yumuşacık sardım bedenini ve mutlu ettim onu ![]() Adam ayağa kalktı ![]() - Bana müsaade artık gitmeliyim karım merak eder ![]() kızın gönlünü al belki o küçük kız şimdi evde ağlayıp duruyordur ![]() - Bülent de ayağa kalktı ![]() ![]() - Sizi tanıdığıma çok memnun oldum ![]() Elini bıraktı koluna girdi ![]() ![]() - Hadi gel eşin için şuradan çikolatalı pasta alalım dedi ![]() Pastayı aldılar ![]() mutluluğuyla bin bir teşekkür ederek evginin yolunu tuttu ![]() manavdan karısının en sevdiği meyvelerden aldı ![]() Evine geldiğinde karısı şişmiş gözlerle mutfak masasında oturmuş su içiyordu ![]() ![]() sonra eşinin önüne koydu ![]() - Bunlar dünyanın en şanslı meyveleri dedi ![]() İnci hiç konuşmadı ![]() - Sorsana "niye" diye ![]() İnci kızgın kızgın: - Niye? Diye sordu ![]() - Çünkü dünyanın en güzel ve en tatlı kadının midesine gidecek dedi gayet ciddi bir ses tonuyla ![]() ![]() yumuşamıştı ![]() - Bunlar senin sevdiğin meyveler senin için aldım ![]() - Hayret bir şey! Her zaman kendi sevdiğin meyveleri alırdın ![]() meyveleri sevdiğimi iyi hatırlamışsın ![]() şeydi ![]() Ama şimdi kıymeti yok ![]() alamazsın ![]() - Özür dilerim seni kırdığım için ![]() Sonra Bülent yere diz çöktü ![]() - Cezam neyse razıyım ![]() ![]() bu adamı senden mahrum etme ![]() - Bülent yere çömelmiş boynu bükük bir vaziyette çok komik görünüyordu ![]() İnci kıkır kıkır gülmeye başladı ![]() - Affetmek o kadar kolay değil ![]() dedi ![]() Bülent işte o zaman ona muzip muzip bakan eşinin içinde sakladığı küçük kızı gördü ![]() Bundan sonra her şey daha farklı olacak diye düşündü -Alıntı- |
![]() |
![]() |
|