![]() |
Kış Aylarında Bağışıklığı Güçlendirin! |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kış Aylarında Bağışıklığı Güçlendirin!Kış aylarında bağışıklığı güçlendirin! Kış aylarında bağışıklığı kaliteli, yağsız proteinlerle güçlendirin ![]() Beslenmenin Muhteşem 3 Silahşörü: Kuru fasulye, nohut, mercimek NOHUTLU PIRASA MALZEMELER: 1 kg pırasa 1,5 su bardağı haşlanmış nohut 10 adet arpacık soğan 2 adet çarliston biber 2 büyük boy domates 1 yemek kaşığı biber salçası 1 yemek kaşığı yağ 2 diş sarımsak HAZIRLANIŞI: Domatesi rendeleyip, küp doğranmış soğan, ince kıyılmış biber, salça ve sarımsakla pişirin ![]() ![]() ![]() GURME: Bu tarif ıspanakla da harika olur YEŞİL MERCİMEKLİ ISPANAK KÖKÜ MALZEMELER: 1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek 1 demet ıspanak veya ıspanak kökleri 2 büyük boy soğan 2 büyük boy domates 1 kırmızı dolmalık biber 2yemek kaşığı yağ Karabiber, pul biber HAZIRLANIŞI: Domatesi rendeleyip, kıyılmış soğan ve kırmızı dolmalık biberle az suda pişirin ![]() ![]() ![]() ILIK ÇOBAN SALATA MALZEMELER: 1 su bardağı haşlanmış kuru fasulye 1 adet kırmızı dolmalık biber (minik minik doğrayın) 1 büyük boy domates 1 avuç kıyılmış maydanoz 1 yemek kaşığı dilimlenmiş zeytin (kokteyl zeytin öneririm) 1 adet Çarliston biber (ince küpler halinde doğrayın) 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı elma sirkesi 1-2 damla acısos HAZIRLANIŞI: Biberleri çekirdeklerini çıkarıp dilimleyin, tüm sebzeleri doğrayıp malzemelerin tümünü harmanlayın ![]() IZGARA ET, TAVUK, YERİNE FIRINDA, SEBZELİ GÜVEÇLER, KAĞITTA KEBAPLAR,HAŞLAMALAR, SOTELER DENEYİN ![]() KAĞITTA LEZZETLER MALZEMELER 200 g kuşbaşı tavuk veya et veya balık, 1 orta boy domates 1 orta boy çarliston biber 1 avuç maydanoz 1 küçük boy soğan 1 tatlı kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı biberiye Yağlı pişirme kağıdı YAPILIŞI : Tüm sebzeler yıkanıp ayıklanır ve küçük parçalar hainde doğranır ![]() ![]() ![]() ![]() OMEGA 3 zengini balıklar kış soğuğunda çok daha zengin içeriğe sahiptir ![]() SOMON NAZİK Malzemeler: Patlıcan Somon Soğan 1 yemek kaşığı Antep biberi, Light yoğurt, Sarımsak Yapılışı: Patlıcanı közleyip kabuğunu soyup ezin ![]() ![]() ![]() SOMONU HAFİFLETEN SOS: 1 yemek kaşığı balzemik,çekme karabiber, limon suyu, 1 yemek kaşığı biberiye, sarımsak ![]() İŞTAH KONTROL ŞEFİ: KEREVİZ Kereviz salatası KEREVİZ TANDIR: Kuşbaşı et, soğan, salça ve zeytinyağında hafif pişirilir ![]() ![]() KEREVİZ HAŞLAMA 200 gram tavuğu 1 yemek kaşığı tereyağda kavurun, 1 küçük havuç, kereviz, sapları, 1 avuç maydanoz, 1 bardak su, 1 bardak tavuk suyu ve 2 yemek kaşığı tel şehriye ile pişirin ![]() ![]() ŞOK DİYETLERLE ÖZDEŞLEŞEN LAHANA MUCİZE KORUYUCULARDAN KIRMIZI LAHANAYI SALATALARDAN EKSİK ETMEYİN, ET YEMEKLERİNE GARNİTÜR OLARAK KULLANIN ![]() SÜTLÜ KEREVİZ ÇORBASI MALZEMELER: 1 adet havuç 3 adet kereviz ve yaprakları ½ çay bardağı bulgur ½ demet dereotu 1 su bardağı yarım yağlı süt HAZIRLANIŞI: Sebzeleri doğrayıp üzerine 1 bardak su ekleyip, bulgurla pişirin, blender edin kıvam alana dek light süt ilave edin ![]() ![]() -Alıntı- |
![]() |
![]() |
|