10-10-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Afalfa Nedir? Faydaları Nelerdir?

Diğer İsimleri : Medicago Sativa
Botanik Bilgi: Asya kökenli bir bitki olup Romalılar ve Araplar tarafından dünyaya yayılmıştır Araplar ona içerdiği vitamin, protein ve minerallerden dolayı “Besinlerin Babası” ismini vermişlerdir Çinliler onu 6 yüzyıldan beri böbrek taşı düşürmeye yardımcı, vücuttaki fazla suyu atmak, romatizmal rahatsızlıklar, şişkinlik ve gaz gidermek için kullanmaktadır Alfalfa bitkisi protein, vitamin, mineral ve besleyici gıdalar yönünden zengindir Alfalfa, manganez, kalsiyum ve beta-karoten (Kalp hastalıkları ve kansere karşı çok yararlı), proteinler, A, C ve K vitaminleri içerir Alfalfa, gıda üreticileri tarafından klorofil ve karoten kaynağı olarak da kullanılmaktadır Alfalfa, K vitamininin en iyi doğal kaynaklarından birisidir Vitamin K belirli proteinlerin kalsiyuma bağlanmasına yardım eder ve uygun kemik mineralizasyonu için gereklidir Düşük vitamin K alımıyla erkek ve kadınlarda kalça çatlaması veya kırılması riskinin artması arasında bir ilişki olduğu yakın zamanlarda yapılan bir araştırma ile ortaya çıkarılmıştır Vitamin K, kemik sağlığı ile ilgili en azından üç proteini aktive etmektedir Vitamin K’nin bir diğer fonksiyonu kanı pıhtılaştıran etkenlerin, özellikle de protrombin denen maddenin üretilmesine yardımcı olmasıdır Alfalfa bitkisinin içerdiği manganez ise önemli bir eser mineraldir manganezin vücutta; sağlıklı kemik gelişimi ve korunması, cinsiyet hormonu sentezi, sinir gelişimi ve fonksiyonu, doğal öldürücü hücrelerin (bağışıklık sistemi ile ilgili) harekete geçirilmesi gibi görevleri vardır
Faydaları :
Sağlıklı kemik gelişimi ve kemiklerin korunmasında, artrit, kireçlenme ve mafsal iltihabında, iştahın artırılmasında kullanılır
İyi bir besleyici olarak kullanılır
Anemi, kansızlıkta kullanılır
İdrar yolları, böbrek ve idrar kesesi rahatsızlıklarında kullanılır
Böbrek taşı veya kumu düşürmek için yardımcı ve idrar artırıcıdır
Sistit (cystitis)
Karaciğer, kan ve böbrekleri temizleyici (detoxifier) dir
Hipofiz bezi fonksiyonlarını destekleyicidir
Gut, damla hastalığına iyi gelir
Kabızlıkta rahatlatıcıtır
Estrogen (östrojen) üretimine yardımcı yardım eder
Kan şekerinin ayarlanmasına yardımcıdır
|
|
|