Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık > Genel Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
eczanesi, tabiat

Tabiat Eczanesi

Eski 10-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tabiat Eczanesi



Tabiat bir eczane gibidir Tahıl, sebze veya meyvelerde bulunan çeşitli maddeler, vitaminler, depresyondan tansiyona birçok hastalığa iyi geliyor Şanlıurfa'nın acı pul biberinin cilde yararlı, teni güzelleştiren maddeler içerdiğini, ilaçta aspirin neyse, yiyecekler içinde elmanın da aynı özelliği taşıdığının belirtildiği, Londra Üniversitesi uzmanlarının hazırladığı 'Doğal Savaş Programı'nda hangi hastalığa karşı neler yemeniz gerektiği anlatılırken, bazı yiyeceklerin taşıdığı özellikler şöyle ifade ediliyor:

Satsuma (Küçük portakal): İçerdiği folik asit ve C vitamini sayesinde öksürüğü ve kanlı tükürmeyi keser Ayrıca kan pıhtılaşmasına karşı en etkin doğal yiyecek olduğu için ileri yaşlarda felç veya kalp krizi riskini de azaltır

Tarçın: Yemeklere girmiş olabilecek E-coli bakterisinin vücutta yayılmasını önler Midenin düzenli çalışmasına etki eder Kusmayı engeller Hatta bal veya limon suyuyla birlikte alındığında boğazdaki yanmaları keser

Hardal: İçindeki singrin maddesi, midenin gaz çıkarmasına yardımcı olur Sindirim sistemini düzenler, mide ağrılarını giderir En fazla bir çay kaşığı alınmalıdır

Nane: İçerdiği mentol, midenin normalleşmesini sağlar Vücuda giren grip mikrobuna karşı savaştığı gibi, ileri yaşlarda ülsere yakalanma riskini de azaltır Nane çayı, baş ağrısı, grip, stres gibi hastalıkların yanı sıra mide yanmasına da birebirdir

Avokado: Sindirimi çok rahat olan bu meyve özellikle yeni doğmuş bebeklerin ilk maması olarak tavsiye ediliyor İçerdiği E vitamini kalbe iyi gelir, yüksek potasyum dinç tutar ve insanı depresyona sokan uyuşukluluk ve rahatlığı atar Vücudun kolesterol oranını ayarlar Teninizin sürekli hücre yenilemesini sağlar (Zayıflamak isteyenler dikkat: Yağ oranı bir çikolata kadar yüksek olan avokadoyu yememenizi öneririz)

Çikolata: Sütlü çikolataları tercih edin Çünkü içerdiği kakao yağı, magnezyum, E vitamini beynin kendisini yenilemesine ve psikolojik rahatlık sağlamasına yardımcı olur Migreni olanlar çikolatadan uzak durmalıdır

Patates: Orta boy bir patates, bir insanın bir gün içinde alması gereken C vitaminini içerir Beyindeki serotonin adlı kimyasal maddenin kendisini yenilemesini sağlar

İdrad yolları,alerji,basur,karın ağrısı,karaciğer

Nane: İdrar söktürücü özelliğe sahiptir İçerdiği mentol, midenin normal fonksiyonunu görmesini sağlar Vücuda giren grip mikrobuna karşı savaştığı gibi, ileri yaşlarda ülsere yakalanma riskini de azaltır Sabahları mide bulantısını keser Nane çayı, baş ağrısı, stres gibi hastalıkların yanı sıra mide yanmasına da birebirdir Ancak nane çayını aç karnına değil, tok karnına içiniz

Elma: İçindeki C vitamini ve pektin oldukça faydalıdır Kolesterolü düşürür, sindirim sistemini düzenler, idrar ve hacet yollarındaki sorunları giderir

Kepekli ekmek: B 3 vitamini, demir, potasyum ve folik asit içerir Çok fazlası idrar yollarına zarar verirken, günde 2 dilim yemek iyi gelir

Kayısı: İçindeki betakarotene adlı madde, hücrelere saldıran molekülleri kontrol altına alarak, kanseri önler İçerdiği kalsiyum ve magnezyum, gırtlak yanmalarını engeller Kuru kayısıya renginin bozulmaması için eklenen sülfür dioksit, astım gibi alerjilere iyi gelir

Hindistan cevizi: İçerdiği myristin adlı madde kusmayı engeller, basur tedavisinde birebirdir Ancak fazlası basur için tehlikelidir

Papatya çayı: Bağırsak yollarında toplanan gazı çıkartır, sindirim sistemini düzenler, mide ağrısını keser

Enginar: Cynarine adlı madde sayesinde en sert yiyeceklerin dahi sindirimine yardımcı olur Karaciğer hastalarının yanı sıra romatizma, artirit ve gut hastalığına yakalananlarla, hamilelere şiddetle tavsiye ederiz

Meyan kökü: Dünya üzerinde birçok kabile yüzyıllardır ülser, artirit, bronşit ve karaciğer rahatsızlıklarına karşı meyan kökünü "doğal ilaç" olarak kullanır Adrenalini yükseltir, stresi engeller, kan basıncını düşürür

Zerdeçal: Karaciğer rahatsızlıklarının yanı sıra sindirime de yardımcı olur

Diş,tansiyon,sindirim

Ekmek: Şekerli yiyecek yenildiğinde, içindeki asitler dişlere her 20 dakikada bir saldırır Ekmek, dişleri korur Gün boyunca 6 ila 11 dilim ekmek yiyin

Meyve: (Her çeşit) Günde 2 ila 4 öğün meyve tüketin

Sebze: (Her çeşit) Günde 3 ila 5 öğün tüketin

Yoğurt veya beyaz peynir: Eğer yemekler arası atıştırırken diş sağlığınızı düşünüyorsanız, kalsiyum deposu olan bu iki yiyeceği tercih edin

Muz: Yüksek miktarda karbonhidrat içerir Zengin bir potasyum kaynağıdır Bu mineral, kalbin düzenli olarak çalışmasını ve tansiyonun düzenli olmasını sağlar

Rezene: İçerdiği potasyum sayesinde tansiyonu düzenler Sağlıklı kan hücreleri için gerekli olan folik asidi de bol miktarda bulundurur Rezene çayı sindirim için iyidir

Tahıl: Kan damarlarını gevşeten ve rahatlatan bir tür fotosentez kimyasal maddesi içerir Bu sayede kanın damarlardan daha rahat geçmesini sağlar Tahıl yemek, sebzelere oranla vücutta daha fazla kalori yakılmasını sağlar Kalorinin azalması tansiyonu düzenler

Un: Yapıldığı tahılın besin değerlerini içerir B vitaminleri, E vitamini, demir ve magnezyum açısından oldukça zengindir

Karaciğer: Sağlıklı bir bağışıklık sistemi, cilt ve keskin gözler için gerekli olan A vitamini açısından zengindirKüçük bir porsiyonu günlük A vitamini ve demirle aylık B12 vitamini ihtiyacını giderir

Arpa: İçerdiği kalsiyum ve potasyum gibi minerallerle B vitamini vücuda direnç kazandırır Ayrıca ABD'deki bir araştırma, 6 ay boyunca her gün arpa ürünü şeylerin yenmesinin kolesterol oranını yüzde 15 düşürdüğünü ispatladı

Yoğurt: Günde 150 gram yoğurt, vücudun bir günlük kalsiyum ihtiyacını karşılar Yoğurttaki potasyum, kan basıncı ve kalp atışlarını düzenler Midenin yiyecekleri düzenli olarak öğütmesini sağlar

Kilo kaybı ve menepoz

Çikolatalı puding: Bu sayede vücuttaki kan, istediği protein ve mineralleri alır İngiliz Sağlık Bakanlığı, kilo kaybı yaşayanların günde 3 kez 1 hafta boyunca puding yemesini tavsiye ediyor

Peynir: 100 gramında 78 kalori bulunuyor

Yumurta: Günde 2 yumurta, kadınların günlük protein ihtiyacının dörtte birini, erkeğin ise beşte birini karşılar A, D, E ve B vitaminleri içeren yumurtadaki selenyum maddesi, bebeklerde sindirim sorunlarını çözer, yetişkinleri de kansere karşı korur

Dondurma: Günde 2 top vanilyalı dondurma yemek, insan vücudunun günlük protein ihtiyacının yüzde 20'sini karşılar

Salam: B vitamini, demir, sodyum ve potasyum deposudur

Nohut: Sebze hormonu "fitoöstrojen" içerir Bunlar östrojenin vücuttaki etkilerini dengeler ve menopozun yol açtığı etkilere karşı korur Sebze proteininin en zengin kaynaklarından birisidir

Kola: Kafein vücudun yorgunluğunu alır ve konsantrasyonu sağlar

Üzüm: İçerdiği "elajik" asit sayesinde menopozun sebep olduğu kemik erimesine karşı korur Kandaki östrojen seviyesini yükselterek de menopoz semptomlarını en aza indirir

Kuru erik: Sadece iki-üç adet yemek dahi vücudun ihtiyacı olan antioksidanları karşılar İdrar yolları kaslarını rahatlatır Bu da kolon kanserine karşı korur Demir, A vitamini, B6 vitamini ve potasyum içerir İçerdiği yüksek orandaki bor minerali sayesinde menopoz dönemindeki kadınlarda östrojen seviyesini dengede tutar

Tatlı patates: Adrenal salgılayan bezleri güçlendirerek vücuda enerji sağlar Fosfor, magnezyum, kalsiyum, C vitamini, potasyum ve folik asit içerir

Romatizma,sistit,kansızlık,idrar ve böbrek rahatsızlıkları için

Enginar: Vücuttaki zehiri atma etkisi sayesinde başta romatizma olmak üzere gut hastalığı ve eklem yanmasına karşı birebirdir Folik asit ve potasyum kemikleri güçlendirir

Domates: C vitamini boldur

Tahıl: İçerdiği doğal kimyasallar, romatizmanın yol açtığı eklem yanmaları ve romatizmal ağrıları hafifletir

Kekik: Timol adHna da birebirdir

Avokado: Sindirimi çok rahat olan bu meyve ı verilen bir tür doğal yağ, vücuttaki diğer yağların parçalanmalarını sağlar Kekik yağı banyoda sürüldüğü zaman romatizma ağrılarını büyük oranda azaltır

Zencefil: Kan damarlarını genişletip dolaşımsı arttırarak romatizma ağrılarını ve yanmaları yok eder

Kuşkonmaz: Folik asit, C ve E vitaminleri içerir Yenilen besinlerin vücuttaki zehirli kalıntılarını atmayı sağlar

Karaciğer ve böbreklerin çalışmasını kolaylaştırır, destekler Bu sebeple doktorlar, sistit hastalarının mutlaka kuşkonmaz yemeleri gerektiğini söylüyor

Hurma: Türüne göre değişse de hurmaların birçoğu yüksek oranda demir içerir Besin değeri yüksek ve önemli bir enerji kaynağıdırlar Doğal müshil etkisine sahiptir Kurutulmuş olanlarına göre daha yüksek oranda su ve daha düşük kalori içerir

Pancar: Böbrekleri çalıştırır Önemli bir potasyum kaynağıdır Vücuttaki tuz oranını dengeler Bu sayede böbrekler ve idrar yollarının çalışmasını destekler

Kavun: Orta boy bir kavunun yarısı, günlük C vitamini ihtiyacını tamamen karşılar A vitamini ve betakaroten içerir Bunlar antioksidan, yani vücudu temizleyici etkiye sahiptir Böbrekleri rahatlatır Yüksek miktarda su ve düşük miktarda kalori içerir

Diyabet,baş ağrısı ve vücudun su tutmasında

Kuru fasulye: Lif açısından zengin bir besindir Bu da diyabet riskini büyük oranda azaltır İçerdiği karbonhidratları vücudun şekere dönüştürmesi uzun sürer

Mercimek: B vitamini, demir, kalsiyum, potasyum, fosfor ve magnezyum içerir Çözünebilir lif içermesi sayesinde kandaki kolesterol oranını düşürür Bu sebeple diyabet ve kalp hastaları için kaçınılmaz bir besindir

Nane: Nane çayı baş ağrılarını dindirmek için birebirdir İçerdiği mentol ve mentol doğal yağları sayesinde mideyi rahatlatma etkisine de sahiptir

Biberiye: Kimyasal içerikleri sayesinde doğal bir ağrı kesici görevi görür

Çikolata: Doğal anti-depresan özelliği vardır Çikolata magnezyum ve demir içerir Sinirleri gevşetici özelliği sayesinde baş ağrısını dindirir

Kuş üzümü: 100 gramı günlük C vitamini ihtiyacının tam 3 katını karşılar Antibakteriyel ve yanmayı önleyici etkileri vardır Zengin potasyum ve düşük tuz içeriği, dehidratasyonu olanlar için önemli bir doğal ilaçtır

Kabak: 100 gram kabak günlük folik asit ihtiyacının 4'te birini karşılar Yüksek orandaki potasyum sıvı-tuz dengesini sağlar

Tahıl: İdrar yollarını açıcı, çalıştırıcı ve rahatlatıcı etkileri sayesinde dehidratasyonu rahatsızlığı bulunanların mutlaka yemeleri gerekir Mideyi rahatlatıcı özelliği vardır

Mide,gut,adet sancısı için

Tarçın: Mide yanmalarını ve kusma hissini alır

Hindistan cevizi: Sütlü içeceklere eklendiği zaman mideyi gevşetici ve gazını alıcı bir etki oluşturur Mide bulantılarını önler

Lahana: Mayalanma sırasında laktik asit üretir Bu da sindirim sistemindeki zararlı bakterileri öldürerek sindirime yardımcı olur

Hamsi: Omega-3 yağı açısından çok zengindir Kolesterol seviyesini düşürür Kanın pıhtılaşmasını önleyerek damar tıkanıklığı, kalp krizi ve dolayısıyla da felç geçirme riskini düşürür Haftada en az 1 kez yemek gerekir Kalp hastaları için bu miktar haftada 3-4 porsiyon olmalıdır

Muz: İçerdiği yüksek oranda B6 vitamini sayesinde kadınların adet dönemi sancılarını büyük oranda azaltır
Doğal bir ağrı kesici gibidir

Tarçın: Koli basilinin üremesini önler Limon çayına balla birlikte eklenerek içildiğinde hem nezlenin yol açtığı boğaz ağrılarına hem de adet dönemi sancılarına iyi gelir

Enginar: Bol miktarda folik asit ve potasyum içerir Düşük yağ oranı, sindirimi kolaylaştırıcı etkisi, antioksidan özellikleri sayesinde anne adayı ve bebeğin sağlığına önemli faydaları vardır

Böğürtlen: E vitamini içerir Vücuttaki zararlı besin atıklarının temizlenmesini sağlar C vitamini boldur Cenini korur

Çölyak,felç,astım,artirit,stres,ülser,kemik erimesinde

Kestane: Önemli bir enerji kaynağıdır Kolayca sindirilebilir Çölyak hastaları için buğday içermeyen un kaynağı olabilir E ve B6 vitaminleri içerir Yağ oranları düşüktür

Turunçgiller: C vitamini zengini turunçgiller içerdikleri flavonoid adlı antioksidanlar sayesinde atardamarların, kalbin zarar görmesini önlüyor Portakal, içerdiği folik asit, kalp dostu potasyum ve kalsiyum sayesinde sağlıklı alyuvar hücrelerinin çoğalmasına yol açıyor

Soğan: Sarımsakla birlikte enfeksiyonlarla mücadele eder Kükürt bileşimleri, atardamarların zarar görmesini önler Soğan kemik erimesine de iyi geliyor

Enginar: Enginarın en büyük özelliği, toksinleri temizleme yeteneğidir Bu sebeple artirit ve romatizması olan hastalara özellikle tavsiye ediliyor Cynarine adlı madde, karaciğer ve safra kesesinin rahatsızlanmasını engelliyor

Meyan kökü: Antivirüs etkisi vardır Karaciğeri korur Adrenalin salgılanmasını dengeler Stresle başa çıkabilmek için gerekli olan kortizol hormonunu salgılatır

Lahana: Ülseri olan kişiler için tonik, yani mideyi temizleyici etki doğurur Yüksek oranda C vitamini içerir

Kırmızı lahana: vücutta antioksidan özelliğe sahip A vitamini içerir Kanseri önleyici etkiye sahiptir Çiğ olarak salatalara katılması tavsiye edilir

Kayısı: Yüksek oranda kalsiyum ve magnezyum içerir

Süt: Kalsiyum, protein, B2-A-E-D vitaminleri, folik asit, fosfor ve demir kaynağıdır Kalsiyum, D vitamini ve fosfor ile birlikte kemikleri ve dişleri güçlendirmek için çalışır Bunların eksikliği kemikleri eritir

Araç tutması,cilt sorunları,laktoz dayanıksızlığı ve göz için

Zencefil: Sindirime yardımcı olur Mide bulantısını giderir Enerjinizi arttırır Seyahatin ve otomobilde uzun süre gitmenin yol açtığı bulantı ve rahatsızlıkları azaltır

Papatya: Çay olarak içildiğinde sindirime yardımcı olur, karın ağrılarını dindirir Sıcak bir banyonun ardından hazırlanacak papatya çayı torbaları, egzamanın sebep olduğu kaşıntı ve yanmaları alır

Acı pul biber: Portakaldan 3 kat daha fazla oranda C vitamini içerir Capsantin adlı kimyasal madde zona hastalığının sebep olduğu ağrıları dindirmek için yapılan kremlerde kullanılır

Portakal suyu: Bir bardak portakal suyu günlük C vitamini ihtiyacının tamamını karşılar İçindeki potasyum vücudun su dengesini korur; cildin kurumasını, kırışıklıkların meydana gelmesini önler

Portakal yağı: Susam yağıyla karıştırılarak kullanıldığında iyi bir cilt yağı elde edilirAyrıca, selülitli bölgelere portakal yağıyla masaj yapılması tavsiye edilir

Badem: Yüksek oranda kalsiyum, magnezyum, potasyum, fosfor, E vitamini, B2 vitamini, antioksidan içerir Bu sebeple, laktoz (süt şekeri) dayanıksızlığı bulunan ve günlük gıdalar yiyemeyen kişiler için badem ideal bir besin kaynağıdır

Mısır: Zeaksantin adlı bir bitkisel bileşim içerir Bu madde, yaşa bağlı olarak gelişen görme bozukluklarını azaltır

Ispanak: Antioksidan özelliği taşıyan A vitaminine dönüşen betakaroten içerir Sağlıklı gözler için gereklidirKatarakt ve diğer göz tabakalarının bozulmasına karşı lutein maddesi de içerir Pişirdikten sonra hemen tüketin, beklemesi halinde, içindeki yararlı maddeler toksik maddelere dönüşebilir

Kalp rahatsızlıklarında

Bezelye: Haftada 10 porsiyon domatesli bezelye yemeği yiyen bir erkeğin, yemeyene oranla prostat kanserine yakalanma riski yüzde 35 daha az B vitamini ve protein deposu olan bezelye, kalp için de çok önemli

Kepekli Ekmek: Kalp hastalıklarıyla bağırsak kanseri için faydalıdır Günde 12 gramdan fazlası kişiye göre zararlı olabilir

Kiraz: 100 gramında 40 kalori bulunuyor İçerdiği ellegic asit, vücudu kansere karşı korurken, kiraz kalp damarlarındaki normal bir kan dolaşımını sağlar Çok kiraz yenmesi, gut hastalığına yakalanma riskini de düşürür Günde 20 kiraz yemek 1 aspirin yerine geçiyor

Çikolata: E vitamini, magnezyum ve demir, kalp hastalıklarına yakalanma riskini düşürür Günde en fazla 1 çikolata yiyin

Elma: Günde 5 adet yiyin

Mısır Gevreği: Günde 1 tabak yeterli

Salatalık: Diyet yapanların en büyük yardımcısı olan salatalık, kolesterolü düşürür Kalbi güçlendirir Unutmadan ekleyelim Salatayı soymadan yiyin Çünkü kalbi kuvvetlendiren madde, kabuğuyla derisi arasında bulunuyor

Yumurta: Tüm yiyecekler içinde en kaliteli proteini içerir En önemli özelliği, kolesterol oranını düzenleyen lesitin maddesi içermesi Tavada az yağda pişirilmiş yumurtayı tavsiye ederiz

Sarımsak: Mutfağınızdan eksik etmeyin En az bin doğal tedavide kullanan sarımsak, sindirim sisteminden, kansere, kan dolaşımından kalp hastalıklarına kadar her şeye yaralı Ancak hamileler dikkat olmalı Aşırı sarımsak da kalp yanmaları ve çarpıntılarına yol açar Günde bir diş yeter

Humus: E vitamini zengini humus, kanda kolesterol oranını da ayarlar

Kavun: Bir kavunun yarısı, insan vücudunun günlük C vitamininin ihtiyacının tamamını, A vitaminin de yüzde 15'ini karşılar Kavun, kalp ve böbrek hastalarının diyetlerinde sıkça kullanılan bir meyvedir

Süt :Tam bir kalsiyum, protein, folik asit, A, E ve D vitaminleriyle fosfor deposu Çocuk ve genç ve hamilelerin günde en az yarım litre süt içmesi tavsiye ediliyor

Şeftali: Bir şeftali, günlük C vitamini ihtiyacınızın yarısını karşılar Sindirimi kolay olan meyvenin koyu renklilerini tercih edin Çünkü kabuğuna renk veren betakarotene maddesi, kalp ve kansere karşı faydalıdır

Pirinç: E ve B12 dışında tüm B vitaminleri ve potasyum içerir Özellikle kolon ve bağırsak kanserlerine karşı faydalıdır Kolesterolü düşürdüğünden kalbe iyi gelir

Tuz: Vücuttaki kan dolaşımını ve sinir sistemini düzenler Mide kanseri, kemik erimesi, kalp sorunlarına birebirdir İngiliz Sağlık Bakanlığı, halkına günde 9 gram tuzun kafi olduğunu, aşırısının vücuda zarar vereceğini açıkladı

Çay: Günde 2 bardak içilen çayla, 4 elma, 5 soğan, 7 portakal yemiş gibi kalp dostu antioksidan madde almış olursunuz İngilizler, özellikle çocukların haftada en az 6 bardak sütlü çay içmesini öneriyor

Ton Balığı: Kolesterol ve tansiyonu düzenler Anemi hastalığına karşı D ve B12 vitamini içerir Birçok kansere karşı vücudu içerdiği nikotinik asitle korur Bir konserve ton balığı, vücudun D vitamini ihtiyacının tamamını karşılıyor

Hindi Eti: 125 gramı, vücudun günlük folik asit ihtiyacını karşılar Folik asit, kan hücrelerinin yenilenmesine yardımcı olur

Karpuz: Bir dilimiyle, günlük C vitamini ihtiyacınızın yüzde 80'ini karşılarsınız İçerdiği potasyum, kan dolaşımını sağlar

Kanser hastalığına karşı

Kayısı: Antioksidan olan betakaroten açısından zengindir Hücrelere ve dokulara zarar veren moleküllerin etkisini ortadan kaldırarak kansere karşı koruyucu etkisi vardır Lifli olduğu için bağırsakları koruyucudur

Tahıllar: Arpa, mısır, buğday, yulaf gibi tahıllar B ve E vitamini, potasyum ve kalsiyum içerir Kanserojen maddelerin vücuttan atılması sürecini hızlandırır Tahıl ağırlıklı bir beslenme rejimi, bağırsak kanseri riskini yarı yarıya azaltıyor

Fasulye: Fasulye, C vitamini ve betakaroten gibi kalp hastalığı ve kanseri önleyen antioksidanlar açısından zengindir B vitamini de cinsiyet hormonlarını kuvvetlendirir

Pancar: Demir ve folik asit açısından zengin olan pancar, eski çağladan beri kan hastalıklarının tedavisinde kullanılmaktadır Amerikalı uzmanlar, pancar suyunun sarılık tedavisinde de etkili olduğunu belirtiyor

Lahana: Kanserli hücrelerin çoğalmasını önleyen kroten maddesi içerir

Havuç: Tam 40 araştırma, havuç tüketimi arttıkça kanser riskinin azaldığını ortaya koymuştur Bunun temel sebebi betakaroten, C ve E vitaminleri gibi antioksidanlar açısından zengin oluşudur

Nohut: Yağ düzeyi düşük olan ve kolesterol içermeyen nohut kalsiyum, magnezyum, fosfor, potasyum, bakır, manganez, betakaroten ve folik asit açısından zengindir Göğüs kanserine karşı korur

İncir: Potasyum, demir ve kalsiyum içerir Sindirim sistemine yardımcı olur Eski çağlarda kanserli hücrelerin tedavisinde kullanılan incir, modern tıp tarafından da kansere karşı koruyucu olarak öneriliyor

Fındık: Kalp krizine karşı koruyucu olan E vitamini açısından en zengin besinlerin başında gelir Her gün yenilen bir avuç fındık kansere ve kırışıklıklara karşı koruyucudur

Zeytinyağı: İçindeki omega yağ asitleri, kandaki kolesterol düzeyini dengede tutar Antioksidan özelliği olan E vitamini açısından da zengindir Bu sayede kalp krizi, felç, kanser ve erken yaşlanmaya karşı beyni koruyucu etkiye sahiptir

Soğan: Bağışıklık sistemini güçlendirir İçerdiği allicin ve sülfür, mide ve bağırsak kanserine karşı koruyucu etkiye sahiptir Son araştırmalar kemik erimesine karşı, peynir ve sütten daha etkili olduğunu göstermiştir

Çilek: Kolesterol düzeyini düşürür ve sindirim sistemini düzenler Ellegic asit adı verilen kansersavan bir maddeyi de içerir

Domates: Likopen açısından zengin ender bitkilerden biridir Likopen, pankreas gibi çeşitli kanser hastalıklarını önleme konusunda hayati önemdedir C vitamini açısından zengindir ve bağışıklık sistemini kuvvetlendirir Lifli bir besin olması da bağırsak kanseri riskini azaltır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.