10-10-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yabancı Komutanların Atatürk Ve Türk Askeri Hakkında Söyledikleri.
"Yüzyıllar nadir olarak dahi yetiştirir Şu talihsizliğimize bakın ki, o büyük dahi çağımızda Türk Ulusu'na nasip oldu Mustafa Kemal dehası karşısında elden ne gelirdi"
LLOYD GEORGE
“lordlarım, biz görevimizi yaptık binlerce mermi attık yaptığımız hesaba göre Gelibolul yarım adasını 1 inç (2,5cm) kalınlığında bir levhayla kaplayacak kadar mermi attık ancak ne yazık ki , karşımızda ölüme koşan bir Türk askeri ve çok iyi sevk –idare edilen bir komuta heyeti vardı biz ne yapabilirdik ”
IAN HAMİLTON
“ şu an mağlubiyeti bütün damarlarımda hissetmekteyim çok üzgünüm!![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif) ![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif) oldukça mutluydum, umutluydum daha düne kadar Çanakkale bizimdir! diyordum çünkü bu savaşı kazanmak için; askeri, parayı, cephaneyi, her şeyi hesaplamıştım hepsinde çok üstündük mutlaka yenecektik yalnız bir tek şeyi hesaba katmamışız![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif) ![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif) mustafa kemal’i![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif) ![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif) bağrımda İngiliz gururu olmazsa, Türkleri alınlarından öpmek, onları ayakta alkışlamak isterdim ”
CHURCHİLL
“kahrolsun!![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif) ![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif) bu Çanakkale hepimizin mezarı olacak bir yer![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif) ![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif) askerlik hayatım boyunca böyle bir durumla karşılaşmadım niçin mağlup olduğumuzu soruyorsunuz![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif) ![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif) bütün açıklığıyla geçeği bildirmek isterim: “çok cesur savaşan, mükemmel sevk-idare edilen bir ordunun ve mustafa kemal gibi dahi bir komutanın karşısında bulunuyoruz bunu hiçbir zaman unutmayacağım ”
LORD FİSHER
“kaderde mağlubiyet varmış ne diyeyim, boğazım düğümlendi, daha fazla konuşamayacağım nerden çıktın be Mustafa Kemal!![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif) çok mutluydum senle karşılaşmadan önce ”
LORD KİCHENER
“beyler! meğer gördüğümüz tatlı bir rüya imiş anladım dostlarım, anladım![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif) ![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif) bir Türk dünyaya bedelmiş![frmsinsi.com](images/smilies/frmsinsi.gif) ”
AMİRAL CARDEN
NE MUTLU TÜRKÜM DIYENE
|
|
|