Nereden Nereye! |
|
|
#1 |
|
angelesdream
|
Nereden Nereye!![]() NEREDEN NEREYE ! Bir sabah , müdürüm , elinde bir kitapla geldi ve “ bu kitabı patronumuz sana gönderdi ; bunu okuyacakmışsın ” dedi Kitap , çevre mevzûatına dâir seminer notlarıydı O anda içimi sevinçli bir telâş kapladı Önce , beni , bu kitabı okumaya ehil birisi olarak gördüğüne memnun oldum Sonra bir düşünce aldı beni ![]() ![]() Bu kitabı ne kadar sürede okuyacağımı , ne adına yâni ne kadar bir önemle okuyacağımı düşünüyordum Öyle ya , ya hemen ertesi gün kitabı geri isterse ve henüz ben bitirememiş isem Ya da , okumuş olmak için okumuş olursam Eve gidiş gelişte serviste okumaya , evde de devam etmeye karar verdim Bu kitabı gönderen , eğer başka biri olsaydı , okuma şevkimin ve kitaba bakışımın daha farklı olacağını hissettim Bu kitap , “ kıymet verdiğim ” patronumdan gelmişti ![]() ![]() Demek ki kitabın geldiği makam da önemliydi ve eylemleri etkiliyordu Kitabı okurken , “ bu kitabı okusun ! ” demesinden murâdının ne olduğunu düşünerek notlar aldım Yarın , “ eee Oğuz efendi , ben sana bir kitap göndermiştim , okudun mu , okuduysan eğer bu mevzûatın bizi ilgilendiren hükümleri nelerdir , biz bu hükümlere göre hangi durumdayız , buna göre işletmede ne gibi değişiklikler gerekiyor ? ” diye sorarsa ![]() ![]() Bu kitaptan “ sorulacağımı ” düşünerek bir çırpıda okumuştum ben de Sonra Rabbimiz geldi aklıma ![]() ![]() Yalnız işimin değil , her şeyimin ve âlemlerin sahibi olan Allah (c c ) O , “kıymet verdiğim , sözünü dinleyeceğim ” EN YÜCE VARLIK idi Bir KUTLU ELÇİ vasıtasıyla bana bir KİTAP göndermişti “ İkra ” diyerek beni muhatab kabul etmesinin , bu kitabı anlayıp uygulayacak bir halife olarak yaratmasının ve ehil kılmasının , kıymet vermesinin , “adam yerine koymasının ” hazzını yaşadım Bu kitabı ne kadar zamanda öğrenmem gerekiyor diye bir telâş sardı beni ![]() ![]() Ecelin ne zaman geleceği , kitabın benden , benim de kitaptan alınacağım zaman bana göre meçhuldü Bu kitap ; benim kendimi kontrol edebileceğim , kulluğun neresinde olduğumu sorgulayacağım , kendimi nasıl düzeltebileceğimi öğreneceğim bir kitaptı Kitabı okurken , bir taraftan da , “ Bu kitaba uyup uymadığımdan sorgulanacağımı ” bildiren âyet hep zihnimi meşgul ediyordu Rabbimizin , “oku ” deyişindeki murâdını anlamak için yine O’nun gönderdiği Kitaba başvurdum Ve , âcizâne şu tesbitlerde bulundum : Kur’an niçin indirilmişti ; hâlen ve her an indirilmekteydi ? • Kur’an , dosdoğru yolu göstermek için (Bakara 2 , Mâide 16 , Yusuf 111 , İsrâ 9 ) • Allah’ı (c c ) tanımamız için ( İbrâhim 52 ) • Düşünüp anlamamız için ( İsrâ 41 ) • Doğru ile yanlışın ayrılması için ( Furkan 1 ) • Kendisiyle hükmedilmesi için ( Nisâ 105 , Mâide 49 , En’am 114 , Nahl 64 , Ahzab 36 ) • Cennetle müjdelemek için ( Kehf 2 ) • Şerefimizi kazanmamız için ( Enbiyâ 10 , Mü’minûn 71 , Zuhruf 44 ) • Kendisi vasıtasıyla cihad etmemiz için ( Furkan 33 – 52 ) • Allah’ın azabına karşı uyarmak için ( Kehf 2 , Yasin 70 , Şûrâ 7 , Ahkâf 12 ) • Uygulamamız ve ona göre yaşamamız için ( Mâide 68 , A’raf 3 , Zuhruf 44 , Furkan 30 ) • Nasihat almamız için ( İbrâhim 52 , Kâf 45 , Kamer 17 ) • Fert ve toplumların meselelerine çâre olması için ( Enfâl 24 , İsrâ 82 , Hadid 9 ) • Hayırlara ulaşmamız için ( Nahl 30 ) • İmanımızın ve Allah’a olan saygımızın artması için ( Tevbe 124 , Nahl 102 , İsrâ 109 ) • Okuduğumuzda sevap almamız için indirilmişti ( İsrâ 106 ) ![]() |
|
|
|
#2 |
|
puslu
|
çok güzel bir anlatım ve düşüncenin ulaştığı nokta bence mükemmel paylaşımın için teşekkür ederim angel
|
|
|
|
#3 |
|
TEMUR38
|
gerçekten güsel bi konuya değinmişin teşekkürler ![]() ![]()
İLLEDE BÜŞŞŞRAAAA :)) :43:43BLACKROSE <3
|
|
|
|