![]() |
Atatürk'ün Yaverinden Bir Anı... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Atatürk'ün Yaverinden Bir Anı...Gazi, çiftliğinde dolaşıp hava alırken oldukça yaşlı bir kadına rastladı ![]() Atatürk attan inerek bu ihtiyar kadının yanına sokuldu ![]() - Merhaba nine ![]() Kadın Ata'nın yüzüne bakarak hafif bir sesle; - Merhaba dedi ![]() - Nereden gelip nereye gidiyorsun? Kadın şöyle bir duralayıp; - Neden sordun ki, dedi ![]() Paşa gülümsedi ![]() - Ne sahibiyim ne de bekçisiyim nine ![]() ![]() ![]() Kadın başını salladı ![]() - Tabii söyleyeceğim, ben Sincan'ın köylerindenim bey, otun güç bittiği, atın geç yetişdiği, kavruk köylerinden birindeyim ![]() ![]() - Muhtar niçin Ankara'ya gönderdi seni? - Gazi Paşamızı görmem için ![]() ![]() ![]() ![]() harbinde şehit düştü ![]() ![]() ![]() geldimdi ![]() oraya vurup duruyom bey ![]() - Senin Gazi Paşa'dan başka bir isteğin var mı? Kadının birden yüzü sertleşti ![]() - Tövbe de bey, tövbe de! Daha ne isteyebilirim ki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Atatürk'ün gözleri dolu dolu olmuştu, çok duy gulandığı her halinden belliydi ![]() - Görüyorsun ya Gökçen, işte bu bizim insanimizdir ![]() ![]() ![]() ![]() Attan indim ![]() ![]() Köylü kadın bu sözleri duyunca şaşkına döndü ![]() Atatürk'ün ellerine sarıldı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Tek ineğimim sütünden kendi ellerimle yaptım Gazi Paşa, bunu sana hediye getirdim ![]() ![]() Paşa hemen orada bezi açıp peyniri yedi ![]() ![]() ![]() -'Bu anamızı alın burada iki gün konuk edin ![]() ( 'Ananı da al git' deyip, bir anlamda vatandaşa küfredenler var artık zamanımızda ) Sonra köyüne götürün ![]() ![]() bu yazı mailimden ve altındaki küçük not ![]() ![]() ![]() Bu olayla belki Atamızın değeri daha çok anlaşılır ![]() ![]() ![]() ![]() Acaba kendisini 2 kilo şekere, 5 kilo kömüre satan, bugünkü Türk insanına mı benziyor bu NİNEM ![]() ![]() Yada ülkeyi babalar gibi satan siyasilere benziyor mu, ATAM ![]() ![]() ![]() Ne dersiniz? ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Atatürk'ün Yaverinden Bir Anı...sevgili Kırmızı,çok güzel bir paylaşım ![]() Bilirsin kazanılan parayı harcamak,babadan alınan parayı harcamaktan daha zordur ![]() Bu vatan kazanılırken zahmet çekmeyenlerin (veya bu zahmeti öğrenmeyenlerin,hissetmeyenlerin ) vatanın kıymetini bilmesi biraz zor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Atatürk'ün Yaverinden Bir Anı...Her zaman söyledigim gibi millet olarak tarihimizi tam manasiyla ögrenmedigimiz müddetce bir yere varmamiz mümkün olmayacaktir ![]() ![]() Ancak o zaman gercek Türklük bilincine varabiliriz ![]() Buna en güzel örnklerden biride Atamizin genclige hitabesidir ![]() ![]() ![]() Hal böyle olunca bu sekilde bilincsiz bir sekilde yetisen genclerimiz ileride yönetim kadrosuna geldiklerinde Vatanida satarlar, Cumhuriyetide yikarlar ![]() |
![]() |
![]() |
|