Atatürk'den Kürt Açılımına Cevap | 

| 

| 
		#1 | 
| 

Prof. Dr. Sinsi

| 

Atatürk'den Kürt Açılımına CevapAtatürk'ün azınlıklar meselesine yaklaşımıyla ilgili bugün de çalışmamız gereken bir ders niteliği taşıyor ![]()   İşte o yazı![]() ![]() ![]() Ne Mutlu Türküm Diyene Başbakan İnönü saat 18  00 sularında Florya Köşkü'nde Atatürk'ü ziyaret etmiş:- Hayırdır İsmet ![]() ![]()   Habersiz geldin![]() - Paşam, azınlıklar meselesi ![]() ![]()   Konuyu Meclis'e getireceğiz![]() ![]()   Ne diyorsunuz?- İsmet bugün geç oldu ![]() ![]()   Yarın sabah erkenden gel, konuşalım![]() İnönü çıkınca Atatürk "bütün görevlileri" toplamış: - Sadece laleler kalsın ![]() ![]()   Bahçedeki diğer bütün çiçekleri sökün, atın![]() ![]()   Derhal![]() İsmet Paşa sabah gelmiş, bahçenin "halini" görmüş ve "görevlilere" sormuş: - Ne oldu böyle? - Gazi Paşa Hazretleri emrettiler, söktük ![]() Başbakan İnönü, Cumhurbaşkanı Atatürk'ün odasına girmiş: - Paşam, bahçenin durumu nedir? - Azınlıkları söküp attım İsmet ![]() İnönü "anladım" dercesine başını öne eğmiş: Atatürk: - İsmet, ben "Ne Mutlu Türküm Diyene" sözünü boş yere söylemedim ![]() ![]()   Kendini Türk hisseden herkes bu vatanın öz evladı![]() ![]()   Ben hayatta olduğum sürece bu böyle bilinsin![]() ![]()   Ve sakın azınlıklar ile ilgili bir kanun çıkarılmasın![]() Büyük Atatürk'ün "verdiği dersi" bugün hâlâ anlayamayanların olması ne kadar acı   
 | 

| 
| 
		 |