![]() |
Evinizin Konuklarını Değiştirin |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Evinizin Konuklarını DeğiştirinEvinizin konuklarını değiştirirseniz, evinizin kokusu da değişir Mahallenizdeki en “yalancı” insanı evinize konuk olarak alıp, çocuklarınızla ilgilenmesine izin verir misiniz? Mahallenizdeki en “küfürbaz” insanı her gün evinize konuk olarak alıp, çocuklarınızla sohbet etmesine izin verir misiniz? Mahallenizdeki en “sahtekar” insanı her gün evinize konuk olarak alıp, çocuklarınızla nasihat etmesine izin verir misiniz? Mahallenizdeki en “ahlaksız” insanı her gün evinize konuk olarak alıp, çocuklarınızla örnek olmasına izin verir misiniz? Mahallenizdeki en “gösteriş meraklısı” insanı her gün evinize konuk olarak alıp, çocuklarınızla arkadaş olmasına izin verir misiniz? Mahallenizdeki en “iki yüzlü” insanı her gün evinize konuk olarak alıp, çocuklarınızla dostluk kurmasına izin verir misiniz? Sorular bitmeyecek ![]() Asıl anlatmak istediğim konu, evlerinize her gün konuk olarak aldığınız insanların ev halkını, başta çocuklarınızı, etkileyeceği gerçeğini vurgulamaktır ![]() ![]() ![]() ![]() Geçenlerde kardeşimle otururken güzel bir anekdot not aldım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Her ne kadar kardeşim kızına bunun imkansız olduğunu anlatmaya çalışsa da çocuk birçok akrabasına aynı soruyu sormuş “Sizde Peygamberimizin cep telefonu var mı? Ben O'nu aramak istiyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dünyanın kokusunu güzelleştirmek için, evinizin konuklarını değiştirmekle işe başlamaya ne dersiniz? Konuk değişmeden koku değişmez ![]() S ![]() |
![]() |
![]() |
|