Bir Anısı |
06-22-2007 | #1 |
Ergenekon
|
Bir AnısıKurtuluş Savaşı yılları ve Atatürk İzmir'i ziyarete gelirAtatürk ve silah arkadaşları,başkumandanlar hepsi beraber yemek yenilecek odaya geçerlerSonra bir başkumandan dayanamayıp konuyu açar: "Mustafa Kemal Paşam, bizim ordu da bir asker var, bir oturuşta 1 kazan ayranı bitiriyor!!" Atatürk ise: "YaaÇağırın gelsin bakalım görelim marifetini" Askeri çağırırlarUtangaç bir şekilde içeri girer askerAtatürk'ün karşısına geçer " Beni çağırmışsınız Paşam" Atatürk: "Evet ya, seni çağırdım Mehmetçik, Duyduğuma göre sen bir öğünde hiç bırakmadan 1 kazan ayranı bitiriyormuşsun" Mehmetçik: "Evet Paşam,doğru duymuşsunuz" Atatürk: "Hadi o zaman yapta görelim"Mehmetçik: "Tamam yapayım Paşam ama bana 5 dk izin verin ben bi dışarı çıkıyım, sonra gelir yaparım, olur mu?" Paşa: " Olur bakalım" Mehmetçik dışarı çıkar 5 dk sonra içeri girerOnun için hazırlanmış bir kazan ayranın başına gelir"Ya Bismillah!!" deyip başlar içmeyeAyran biterPaşa: "Aferin oğlum" Mehmetçik: "Sağolun Paşam" Atatürk: " Yaptın gördük, ama sana bir sualde bulunacağım, 5dk dışarı çıkmıştın, o sırada ne diye dışarı çıktın?" Mehmetçik:" Size mahçup olmamak için denedim Paşam!!" İşte arkadaşlar gördüğümüz gibi eskiden Türkler böyle bir yapıya sahipmişEskiden onların kaldırdığı kılıçları, şimdi bizler iki elimizle kaldıramıyoruz |
|