En Cok Soylenen Yalanlar |
10-10-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
En Cok Soylenen YalanlarBiri size bu cümleleri söylüyorsa dikkat edin, mutlaka yalan söylüyordur Öğrenin önleminizi alın! İngiltere'de yapılan bir ankette en sık başvurulan beyaz yalan, bir sorunu geçiştirmek için söylenen "Bir şeyim yok, iyiyim" cümlesi İngiltere'de yapılan bir ankete göre en sık başvurulan beyaz yalan, genellikle bir sorunu geçiştirmek için söylenen "Bir şeyim yok, iyiyim" cümlesi Bir içki firması için yapılan ankete katılanların yüzde 28'i, bu cümlenin favori yalanları olduğunu söyledi Araştırmaya göre erkekler ortalama günde 5, kadınlarsa 3 kez küçük yalanlar söylüyor Günde ortalama 4 yalan söylediği düşünülürse yılda 1460 kez "gerçekleri çarpıtıyoruz" En çok yalan söylenenler arasında ilk sırayı iş arkadaşları alırken, ikinci sırada anne-baba, üçüncü sırada da sevgili veya eşler geliyor En çok başvurulan beyaz yalanlar şunlar: 1 - Bir şeyim yok, iyiyim 2 - Seni gördüğüme sevindim 3 - Üzerimde hiç para yok 4 - Seni ararım 5 - Telefonu duymadım 6 - Yakında görüşmeliyiz 7 - Yoldayım 8 - Hayır, bu kıyafet kalçanı büyük göstermiyor 9 - Trafikte sıkışıp kaldım 10 - Ne mesajı 11 - Telefonum çekmiyordu 12 - Elbette seni seviyorum 13 - Sistem sunucumuz bozulmuştu 14 - Alarmım çalmadı 15 - Çek postada 16 - Şarjım bitti 17 - Tren rötar yaptı 18 - Seni bir dakika içinde arayacağım 19 - Çok lezzetli olmuş 20 - Bu gece spor salonuna gidiyorum 21 - Sadece arkadaşız 22 - Saatim durmuş 23 - Diğer hattım çalıyor 24 - Bütün gün toplantılara girdim 25 - Her zaman böyle bir şey istemiştim 26 - Numaranı yanlış yazmışım 27 - Bu kadar büyüktü 28 - Bu gece geç saate kadar çalışacağım 29 - Sonuncusunu ben aldım 30 - Arabam çalışmadı |
|