Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Kültür-Sanat > Makaleler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bağışlarınızı, bekliyoruz

Bağışlarınızı Bekliyoruz...

Eski 10-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Bağışlarınızı Bekliyoruz...

Delikanlı, gecenin bir yarısı arkadaşlarından ayrılmış, evine gidecek, Alsancak’ta taksi arıyor Bakıyor ki, büfenin önünde duruyor bi tane, taksici sandviç yiyor “Abi müsait misin?” diye soruyor Taksici “Ehliyetin var mı, alkol aldın mı?” diye cevap veriyor Karşıyaka’ya kadar delikanlı kullanıyor taksiyi, taksici müşteri koltuğunda afiyetle sandvicini yiyor!

*

Fıkra sanırsın

İnanmıyorsan, git, dene

“Vahşi” dedikleri İzmir budur

*

Bir taksici çocuğu olarak yazıyorum; Manisalısı, Konyalısı, Kayserilisi, Diyarbakırlısı, Ankaralısı, Trabzonlusu, 81 vilayetten “zihniyet hemşerilerimiz”le hayatı gülümseyerek paylaşırız biz orada Matrak gelecek kulağına ama, simide gevrek deriz biz Kumru, kuş değildir Ayıptır söylemesi, Yengen’i yeriz Sen sigorta dersin, biz asfalya deriz Kordon, elektrik aleti değildir

Çekirdeğe çiğdem deriz Sıkılırız, mevzuları lastik gibi uzatmayı sevmeyiz, domatese kısa yoldan domat deriz

*

Ama, hıyara hıyar deriz Ve üşeniriz, her “Ben hıyarım” diyene tuz yetiştiremeyiz!

*

Bizimle İzmir üzerinden polemiğe girmek isteyen arkadaşların, öncelikle, Türk Eğitim Vakfı’na, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne veya Mehmetçik Vakfı’na bağışta bulunması gerekiyor Açıklama hanesine, “Aslında bu vakıflara gıcığım, bağışım karşılığında İzmirliler tarafından muhatap alınma imkânı istiyorum” yazıp, dekontları gönderin, düşünürüz

*

Yok öyle bedavaya

Başka kapıya

Bugün bayram

Elimizi vicdanımıza koymamız için bir vesile daha Kurban kesmeyip, çocuk okutana, kurban kesip, fakir fukaraya dağıtana ne mutlu Komşulara hava atmak için kurban kesip, o kurbanı kendi buzdolabına istifleyenlerin ise, o kurban rüyasına girsin inşallah Büyüklerin ellerinden, küçüklerin gözlerinden, iki günlüğüne eyvallah

Yılmaz ÖZDİL

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com