Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Kültür-Sanat > Makaleler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
general, sivil

En Sivil Bir General

Eski 10-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

En Sivil Bir General

En sivil, bir general!

NE Recep Tayip Erdoğan, ne Deniz Baykal, ne Devlet Bahçeli, ne Ahmet Türk…

Ne Cindoruk, ne Sarıgül, ne Şener

Ne de attığı zaman mangalda kül bırakmayan diğer zevat!

Eskisiyle, yenisiyle ve müstakbeli ile siyasi partilerin başındaki insanların hiçbiri; askeri darbe ve teşebbüslerine “yeteri kadar” net ve sert bir duruş sergilemedi bugüne kadar

O duruş, hiç beklenmeyen birinden geldi

Eski bir askerden

Hak ve Eşitlik Partisi Genel Başkanı emekli General Osman Pamukoğlu, Teke Tek programında, hele söz e-muhtıraya geldiğinde, Fatih Altaylı’nın “Siz başbakan olsaydınız ne yapardınız” sorusuna öyle bir cevap verdi ki…
“Muhtırayı veren çok değil bir saat sonra karşımda olurdu Ya istifa ederdi, ya görevinden alınırdı” diyebilmek, gerçekten de her babayiğidin harcı değildi!

* * *

Çünkü bir yandan “samanlıkta iğne arar” gibi darbeci arayıp, diğer yandan “darbe mağduru” rolüyle gişe rekoru kıranlar; e-muhtırayı yediklerinde, tam bir hafta hazım zorluğu çektiler

Sonra da muhtıranın sahibiyle kapalı kapılar ardında buluşup, “mezara kadar gidecek bir sırrı” bölüştüler!

Anlamıyorum

“Bir vakitler darbe hazırlığı yaptığından şüphe edilen” kişileri ortaya çıkarmak mı daha kolaydır?

Yoksa “muhtırayı kendi elimle yazdım” diyen birine “Gel bakalım buraya” demek mi?

Yok eğer…

Bu arada “mezara kadar gidecek” sırrın ortaya çıkmasından endişe ediyorlarsa, korkunun ecele faydası yok

Zira iki kişinin bildiği sır…

Herkesin bildiği gibi, sır değildir!

Ege ve İzmir tamam

PAMUKOĞLU’NU televizyonda izledikten sonra “partisini” merak ettim

Örneğin Doğu ve Güneydoğu’da ne yapmışlardı?

Baktım

Van, Şanlıurfa, Muş, Kahramanmaraş, Erzurum, Kars illerinde örgütlenmeye başlamışlar

Ege illerinin ise hepsinde il başkanları görevlerinin başında İlçelerin çoğunda da ilçe başkanları…

Ve İzmir

İl Başkanı Asım Taş

Konak, Karşıyaka, Bayraklı, Karabağlar, Buca, Bornova, Bergama, Menemen, Balçova, Narlıdere, Gaziemir, Menderes, Torbalı, Selçuk, Tire…

Tamam

Ve asıl önemlisi, Osman Pamukoğlu, halkın geçim derdi üzerinde duruyor ısrarla

“Milletin cebinde iki tane demir para yok Para halka harcanacak” diyor, her fırsat bulduğunda

Ne olur?

İşin sonu nereye varır?

“Efsane komutan” Pamukoğlu, bu azimle yola devam ederse, “yeni bir efsane” yazar mı?

Yazarsa…

Okuruz

Feyzi Hepşenkal-Milliyet

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com